Pressinbjudan SEB:s Nordic Outlook – Webcast


 

 

Stockholm 30 april 2020

SEB:s konjunkturrapport Nordic Outlook:
Kristider – hur ser framtiden ut?  

En extrem scenförändring har skett på extremt kort tid. Den pandemi som drabbat världen har orsa­kat många dödsfall och en simultan kollaps i produktion, efterfrågan & handel. Krispolitikens omfatt­ning saknar historiska jämförelser. Flera ljus syns i tunneln men längden på tunneln är oklar.

Fungerar krispolitiken? Vad händer om ”exitstrategin” för nedstängningarna misslyckas och virussprid­ningen fortsätter? Vilka blir de finansiella och ekonomiska konsekvenserna av nya statsskuldsrekord och centralbankernas sedelpressfinansiering? Hur hanterar svenska regeringen företa­gen och jobben – hur ser nästa krispaket ut? Vad händer med börsen och kronan?

Onsdagen den 6 maj 2020. Publicering av Nordic Outlook och pressmeddelande kl. 07.00

Webcasten (för kunder/media) startar kl. 08.00 – presentationen skickas ut direkt efter att webcasten avslutats. Efter presentationen finns möjlighet till individuella telefonmöten. Presentationen kommer att modereras av Johan Hagbarth, SEB:s placeringsstrateg.    

Anmäl ditt intresse till Niklas Magnusson, presschef, niklas.x.magnusson tel 070-763 9947 så snart som möjligt. Länk till webcasten distribueras efter anmälan.

Inför och under presentationen finns möjlighet att skicka frågor till mailadressen
nordicoutlookwebcast@seb.se.  

Välkommen!

Robert Bergqvist, chefsekonom, telefon 08-506 23016, mobil 070-445 1404
Håkan Frisén, prognoschef, telefon 08-763 80 67, mobil 070-763 80 67

SEB är en ledande nordisk finansiell koncern. Vi tror starkt på att entreprenöriellt tänkande och innovativa företag behövs för att skapa en bättre värld, och med ett långsiktigt perspektiv stöttar vi våra kunder i både med- och motgång. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder vi ett stort spann av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien är vi inriktade på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företag och institutioner. Vår internatio­nella prägel återspeglas i ett 20-tal kontor världen över med cirka 15 000 medarbetare. Den 31 mars 20120 uppgick koncer­nens balansomslutning till 3 286 miljarder kronor och förvaltat kapital till 1 758 miljarder kronor. Läs mer om SEBhttp://www.sebgroup.com/sv.