Ellen AB har erhållit en uppfyllnadsorder på 345 000 SEK för implementering av sortimentet i de fysiska butikerna på Sveriges största privata apotekskedja

Som tidigare kommunicerats utökar Ellen sin distribution ytterligare på den svenska marknaden då Sveriges största privata apotekskedja tar in merparten av Ellens produktportfölj i sina fysiska apotek under maj månad.

Sedan tidigare finns helheten av Ellens sortiment tillgänglig via kedjans online försäljning. Distribution via de fysiska butikerna kommer innebära en utökad synlighet för Ellens produkter mot konsument vilket kommer generera försäljningstillväxt och ytterligare möjligheter att stärka kännedomen och att aktivera Ellens sortiment mot konsument framåt.

Sverige är Ellens hemmamarknad och därmed en prioriterad och viktig strategisk marknad för Ellen att växa och utvecklas på.

Vi ser tydligt att många av de åtgärder som vidtagits sedan andra halvåret 2019 nu börjar visa resultat. Vi levererade en försäljningstillväxt på +26 procent för andra halvåret 2019 och fortsatte på den fina trenden då vi avslutade första kvartalet 2020 med en försäljningstillväxt om +36 procent. Som tidigare kommunicerats så stärker vi vår affär ytterligare på den svenska marknaden via det utökade samarbetet med ny distribution i de fysiska apoteken på Sveriges största privata apotekskedja. Utrullning av sortimentet sker under maj månad.

Vi har ett fint momentum just nu och ser med tillförsikt fram emot att fortsätta att stärka vår position på den svenska marknaden”, säger Charlotta Nilsson, VD hos Ellen AB.

För ytterligare information:
Charlotta Nilsson, VD på telefon 08-412 10 00 eller via epost info@ellen.se


Om Ellen

Bioteknikföretaget Ellen erbjuder bland annat patenterade produkter med probiotika för att förbättra kvinnors intimhälsa. Unika produkter i Ellens produktportfölj idag är den probiotiska tampongen ellen® som innehåller Lacto Naturel® (LN®), som består av humana mjölksyrabakterier och ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème som också innehåller Lacto Naturel® (LN®). Krämen innehåller kokosolja som ger en skyddande och smörjande effekt. Båda produkterna är unika och ensamma i sitt slag på marknaden. I produktsortimentet finns också ett  pH-test för hemmabruk, en aqua block tampong, en intim foam, intim deo och en after shave & wax gel. Foamen och deon är båda baserade på ekovänliga ingredienser med Salvia som ingrediens. Produkterna säljs genom ett globalt nätverk av distributörer. Ellen är noterat på Nasdaq First North Growth Market (Ticker: ELN). Erik Penser Bank är bolagets Certified Adviser, kontaktuppgifter: telefon 08-463 83 00, eller via e-post certifiedadviser@penser.se. För ytterligare information om bolaget: www.ellen.se 

Bilaga