ZetaDisplay lanserar teknologi partnerskap med Kastus

Malmö –ZetaDisplay AB (publ) (Nasdaq Stockholm: ZETA) lanserar ett nytt partnerskap med det irländska företaget  Kastus® för att tillhandahålla dess patenterade antimikrobiella ytbeläggningsteknik.

Den nya tekniken som utvecklats av Kastus® och snart kommer att integreras i ZetaDisplays produktportfölj har visat sig vara effektiv mot bakterier på ytor och kan appliceras på pekskärmar och displayer där flera användare kommer att dela dessa. Oberoende studier har visat upp till 99,99 procent av bakterierna och svampar inklusive antibiotikaresistenta superbakterier som MRSA och E. coli blev blockerade på skärmen.

Laila Hede Jensen, Chief Commercial Officer för ZetaDisplay, förklarar: "Vi är i startgropen för att distribuera lösningen globalt som gör det möjligt för handeln, kontor och andra offentliga platser att minska riskerna för medarbetare och besökare som använder dessa lokaler. Ett stort problemområde är pekskärmar och hur de kan skyddas bättre mot överföring av bakterier. Detta nya partnerskap gör det möjligt för oss att retroaktivt utrusta befintliga pekskärmar och producera nya skärmar som ger trygghet för användaren och beställaren."

"Det har aldrig varit mer viktigt att distribuera intelligenta Digital Signage lösningar med rätt programvara för att möjliggöra snabb och vital kommunikation i beslutsögonblick. Denna nya lösning är en del av en produktportfölj som vi arbetar med för våra kunder världen över för att leverera lösningar för köhantering, upprätthålla sociala avstånd och begränsa interaktioner i offentliga miljöer. Den nya pekskärmsytan kan distribueras snabbt och i stor skala."

John Browne, Chief Executive för Kastus kommentarer: "Antimikrobiella beläggningar är avgörande just nu för att ge konsumenterna en bättre trygghetskänsla för pekskärmar och andra displays som delas av många. När de tillämpas med ZetaDisplays expertis inom Digital Signage och mjukvaruplattform kan företag kommunicera att terminaler har förbättrat skydd. Vi är glada över att kunna lansera vårt nya partnerskap med ZetaDisplay när vi fortsätter vår globala strategi för att göra vår teknik så allmänt tillgänglig på restauranger, köpcentrum och flygplatser samt offentliga och kontorsutrymmen."

Malmö, 26 maj 2020

För ytterligare frågor, vänligen kontakta:

Per Mandorf, Koncernchef och VD
Phone +46 704 258234 
E-mail per.mandorf@zetadisplay.com

Laila Hede Jensen, Chief Commercial Officer
Phone 44 7775 432694 
E-mail laila.jensen@zetadisplay.com


Om ZetaDisplay

ZetaDisplay driver den digitala transformeringen i fysiska miljöer. Våra koncept och vår mjukvara påverkar människors beteende vid beslutstillfället i butiks- och offentliga miljöer samt arbetsplatser. Våra lösningar är kända som Digital Signage som vi utvecklar och erbjuder som SaaS-lösningar. ZetaDisplay är en europeisk ledare och kommer att driva den fortsatta konsolideringen av marknaden organiskt och genom förvärv.

ZetaDisplay har sitt säte i Malmö, omsätter 436 Mkr och sysselsätter 160 medarbetare vid nio kontor i sex europeiska länder. Totalt hanterar bolaget 50 000 installationer på 50 marknader. Aktien är noterad på Stockholmsbörsen Nasdaq [ZETA]. Mer information på www.zetadisplay.com

Om Kastus

Kastus grundades 2014 och är ett prisbelönt irländskt nanoteknikföretag som erbjuder ett patenterat sortiment av antimikrobiella beläggningar som är utformade för att skydda glas-, keramik- och metallytor från skadliga bakterier under produktens livstid. Tekniken har en långtgående inverkan över ett brett spektrum av konsumentvarumärken och branscher och kan tillämpas över allt från smartphones och pekskärmskiosker till skärmskydd och keramiska plattor.

Medan Kastus beläggningen  är främst avsedd för användning på nya produkter, kan företag retroaktivt lägga till skärmskydd med beläggningen tillämpas för att ge bättre skydd, vilket innebär att det snart kan vara allmänt tillgängliga över produkter såsom pekskärm kiosker i restauranger, köpcentrum och flygplatser. För mer information om Kastus besök www.kastus.com

Bilaga