Hexatronic tecknar avtal om förvärv av det brittiska fiberoptikbolaget Tech Optics

Hexatronic Group AB (publ)
556168-6360

Pressmeddelande 1 juni 2020

Hexatronic tecknar avtal om förvärv av det brittiska fiberoptikbolaget Tech Optics

Hexatronic Group AB (publ) (”Hexatronic”) har den 1 juni ingått avtal om förvärv av samtliga aktier i det brittiska fiberoptikbolaget Tech Optics Ltd. (“Tech Optics”).

Tech Optics är en leverantör och tillverkare av fiberoptiska komponenter som grundades 1988. Bolaget specialiserar sig på fiberoptiska komponenter för extrema miljöer som till exempel försvar, flygindustri och olja och gasindustri. Tech Optics är en godkänd leverantör till den brittiska försvarsindustrin och tillhandahåller flera ledande bolag globalt med en stor variation av fiberoptiska kommunikationsprodukter, skräddarsydda fiberoptiska kablar och fiberoptisk expertis.

Förvärvet har ingen betydande påverkan på Hexatronics lönsamhet.

“Tech Optics har varit en partner till oss under många år och vi är väldigt glada att kunna välkomna teamet till Hexatronic Group. Med detta strategiska förvärv får vi tillgång till Tech Optics kunskap och position inom fiberoptiska lösningar för extrema miljöer. Tillsammans med vårt Fiber-To-The-Home (FTTH) bolag Hexatronic UK och våra utbildningsbolag PQMS, Smart Awards och Gordon Franks Training blir vi en stark spelare i den brittiska marknaden för fiberoptiska lösningar” säger Henrik Larsson Lyon, VD Hexatronic Group.

DMH Stallard har varit Hexatronics legala rådgivare i samband med förvärvet av Tech Optics.

Göteborg 1 juni 2020

Henrik Larsson Lyon

VD Hexatronic Group

Vid eventuella frågor kontakta:

Henrik Larsson Lyon, VD Hexatronic Group, +46 706 50 34 00

Hexatronic Group AB (publ) är en koncern som utvecklar, producerar marknadsför och levererar produkter, komponenter och systemlösningar med huvudsaklig fokus på den fiberoptiska marknaden. Hexatronic erbjuder ett brett sortiment av innovativa system- och produktlösningar för infrastruktur inom främst passiv fiberoptik med globala varumärken som Ribbonet®, Micronet™, Drytech™, Lightmate®, FibreHub™, Matrix, Viper, Stingray, Raptor, InOne och Wistom®. Hexatronic har sitt säte i Göteborg, Sverige och har bolag i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Tyskland, Kina, Nya Zeeland och USA. Koncernen är listad på Nasdaq Stockholm under tickern HTRO. För mer information, se www.hexatronicgroup.com.

Bilaga