Ellens hela produktsortiment finns nu tillgängligt hos grossisten Tamro

Danderyd, 2017-11-16 08:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Ellen har under hösten tillsammans med den svenska distributören, Navamedic, arbetat för att hela Ellens sortiment ska finnas tillgängligt hos Tamro för distribution till handeln. Nu är det klart och hela Ellens produktsortiment finns att beställa och få levererat från Tamro. Tamro är Sveriges enda oberoende läkemedelsdistributör som förser 1400 apotek dagligen med läkemedel och hälso- och sjukvårdsprodukter. Tamro ingår i Phoenix Solar koncernen som är Europas största läkemedelsdistributör. Att Ellens alla produkter nu finns på Tamro ökar Ellens möjligheter att etablera samarbeten med fler apotek, webbshoppar och övrig handel i Sverige. Det innebär också kortare ledtider från order till leverans.   

”Att vi nu finns med hela vårt produktsortiment hos Tamro är ett led i vår strategi. Att öka Ellens produkters tillgänglighet på olika webbshoppar är ett strategiskt beslut som styrelsen fattade i våras. Sedan i maj har sex webbshoppar i Sverige lanserat Ellens produkter. Nu kan vi ta nästa steg och knyta samarbeten med fler. Att finnas med våra produkter både på de fysiska apoteken och på den växande internethandeln är viktigt för Ellens framtida utveckling”, säger Ingrid Atteryd Heiman, arbetande styrelseordförande hos Ellen AB.

För ytterligare information:

Ingrid Atteryd Heiman, styrelsen ordförande på telefon 0705 122505 eller via epost ia@ellenab.com    

Informationen i detta pressmeddelande är sådan information som Ellen AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU) nr 596/2014. Informationen lämnades enligt ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 16 november 2017 kl. 08.00.     

 

Om Ellen Bioteknikföretaget Ellen erbjuder bland annat patenterade produkter med probiotika för att förbättra kvinnors intimhälsa. Unika produkter i Ellens produktportfölj idag är den probiotiska tampongen ellen® som innehåller Lacto Naturel ® (LN®), som består av humana mjölksyrabakterier och ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème som också innehåller Lacto Naturel ® (LN®). Krämen innehåller också naturligt fett som ger en skyddande och smörjande effekt. Båda produkterna är unika och ensamma i sitt slag på marknaden. I produktsortimentet finns också ett självdiagnostiserande pH-test (pH-Control®), en intim foam och en intim deo. Foamen och deon är båda baserade på ekologiska råvaror med Salvia som aktiv substans. Produkterna säljs genom ett globalt nätverk av distributörer. Ellen är noterat på First North (Ticker: ELN). Erik Penser Bank är bolagets Certified Adviser. För ytterligare information: www.ellenab.com