Hexatronic stärker sitt systemerbjudande i USA med förvärvet av The Light Brigade

Hexatronic Group AB (publ)
556168-6360

Pressmeddelande 23 juli 2020

Hexatronic stärker sitt systemerbjudande i USA med förvärvet av The Light Brigade

Hexatronic Group AB (publ) ("Hexatronic") har den 23 juli 2020 ingått avtal om förvärv av samtliga aktier i The Light Brigade Inc. ("Light Brigade"), en USA-baserad leverantör av fiberoptisk utbildning för bredbandskommunikation, trådlösa nätverk, tjänsteleverantörer, datacenter, energisektorn, olja och gas, gruvdrift och industrisektorer.

Light Brigade
Light Brigade grundades 1990 och har utbildat mer än 60 000 personer inom fiberoptik. Huvudkontoret är baserat i Kent, Washington, och har instruktörer som är baserade i flera andra delstater för att kunna erbjuda utbildning över hela Nordamerika. De erbjuder utbildning i mer än 75 olika städer per år. Verksamheten fokuserar på att kunna erbjuda utbildning i världsklass inom fiberoptik samt tillhörande applikationer. Utbildningen varierar från introduktionsutbildningar till mycket avancerad design- och ingenjörsutbildning.

Slutförandet av förvärvet är föremål för sedvanliga villkor och förväntas slutföras 1 augusti, 2020.

Säljaren är AFL telekommunikation LLC, ett helägt dotterbolag till America Fujikura, Ltd.

Förvärvet är strategiskt och kommer att ytterligare stärka Hexatronics närvaro och nätverk i USA, möjliggöra för Hexatronic att nå ut till fler potentiella kunder och komplettera Hexatronics systemerbjudande med utbildning. Förvärvet har ingen betydande påverkan på Hexatronics intäkter eller lönsamhet.

VD-kommentar
“Vi är mycket glada över att välkomna Light Brigade till Hexatronic Group. Bolaget kommer att göra det möjligt för Hexatronic att komplettera vårt starka FTTH-systemerbjudande med utbildning på den viktiga amerikanska marknaden som är vår näst största marknad. Förvärvet kommer att stärka vår position i Nordamerika där vi ser en stor tillväxtpotential för våra lösningar. Förvärvet breddar även Hexatronic Groups affärsområde utbildning till att nu kunna erbjuda utbildning i Sverige, Norge, Storbritannien och USA” säger Henrik Larsson Lyon, VD Hexatronic Group.

AFL IG VD-kommentar
“AFL anser att Hexatronic och Light Brigade med sina gemensamma mål och ambitioner kommer kunna växa och nå ytterligare framgång tillsammans. Hexatronic har en stark fiberoptisk utbildningsverksamhet i Europa, och The Light Brigade är den främsta fiberutbildningsverksamheten i Nordamerika. Att kombinera företagen möjliggör synergier som kommer vara oöverträffade i branschen” säger Steve Althoff, VD AFL IG

Rådgivare
Wyrick Robbins har varit Hexatronics legala rådgivare i samband med förvärvet av Light Brigade.

Göteborg 23 juli 2020

Henrik Larsson Lyon

VD Hexatronic Group

Vid eventuella frågor kontakta:

Henrik Larsson Lyon, VD Hexatronic Group, +46 706 50 34 00

Denna information är sådan som Hexatronic Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 23 juli 2020 kl. 20:30 CET.

Hexatronic Group AB (publ) är en koncern som utvecklar, marknadsför och levererar produkter, komponenter och systemlösningar med huvudsaklig fokus på den fiberoptiska marknaden. Hexatronic erbjuder ett brett sortiment av innovativa system- och produktlösningar för infrastruktur inom främst passiv fiberoptik med globala varumärken som Matrix, Viper, Stingray, Raptor, InOne, Drytech™, Lightmate®, Skyline och Wistom®. Hexatronic har sitt säte i Göteborg, Sverige och har bolag i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Tyskland, Kina, Nya Zeeland och USA. Koncernen är listad på Nasdaq Stockholm under tickern HTRO. För mer information, se www.hexatronicgroup.com.

Bilaga