Beslut vid extra bolagsstämma i Eolus Vind AB (publ) den 27 augusti 2020

Hässleholm den 27 augusti 2020

Vid extra bolagsstämma i Eolus Vind AB (publ) idag den 27 augusti beslutades om ändringar i bolagsordningen, inklusive omläggning av bolagets räkenskapsår och införande av omvandlingsförbehåll, i enlighet med styrelsens förslag.

Beslutet innefattande bland annat att bolagets räkenskapsår ändras så att detta löper från och med 1 januari till och med 31 december. I anslutning härtill beslutades att det innevarande räkenskapsåret förlängs till och med den 31 december 2020 och således omfattar 16 månader.

Beslutet innefattade vidare att ett omvandlingsförbehåll infördes i bolagsordningen, som innebär att innehavare av A-aktier ska kunna begära omvandling till B-aktier under januari och juli månad varje år.

Beslutet innebar också att bolagsstämma, utöver att kunna hållas i Hässleholm, även ska kunna hållas i Malmö, Göteborg och Stockholm, samt vissa redaktionella justeringar i syfte att anpassa bolagsordningen till genomförda och förväntade lagändringar.

För ytterligare information kontakta:

Per Witalisson, VD, telefon +46 (0)70-265 16 15
Johan Hammarqvist, kommunikationschef, telefon +46 (0)720-50 59 11

Kort om Eolus
Eolus Vind är en av Nordens ledande projektörer av vindkraftsanläggningar. Eolus skapar värden i alla led inom ramen för projektutveckling och drift av vindkraftsanläggningar och erbjuder såväl lokala som internationella investerare attraktiva och konkurrenskraftiga investeringsobjekt i Norden, Baltikum och USA. Sedan starten 1990 har Eolus medverkat vid uppförandet av 615 vindkraftverk med en effekt om över 1 200 MW. Totalt har Eolus driftorganisation kontrakt för att förvalta över 1 300 MW åt kunder varav cirka 745 MW är i drift.

Eolus Vind AB har cirka 26 000 aktieägare. Eolus B-aktie handlas på Nasdaq Stockholm Mid Cap.

För mer information om Eolus, besök gärna www.eolusvind.com

Bilaga