Sinch AB (publ): Sinch slutför första delen i förvärvet av ACL Mobile

Stockholm, Sverige – Sinch AB (publ) – XSTO: SINCH

Sinch AB (publ), en ledande global leverantör av molntjänster för kundinteraktion via mobilen, meddelar idag att bolaget har slutfört den första steget i förvärvet av ACL Mobile Limited. I ett pressmeddelande den 15 juni 2020 meddelades det att Sinch hade ingått ett bindande avtal att förvärva ACL Mobile i två steg, där den första delen omfattar huvuddelen av de utestående aktierna samt en köpoption för att förvärva resterande del efter den 1 december 2020.

ACL Mobile grundades 2000 och är en ledande leverantör av molnbaserade kommunikationstjänster i Indien och Sydostasien. Med bolagets plattform kan företag kommunicera med sina kunder genom flera kanaler som SMS, röstsamtal, epost, IP-meddelanden och WhatsApp. ACL har över 500 företagskunder och är särskilt framgångsrika inom bank och finans, där bolagets egenutvecklade Axiom-plattform erbjuder avancerad meddelandehantering och system för behörighetstilldelning som särskilt efterfrågas i finanssektorn.

”Det är fantastiskt roligt att ACL nu är en del av Sinch och att vi positionerar oss för tillväxt i en av världens mest dynamiska tillväxtmarknader”, säger Oscar Werner, VD Sinch. 

Pressmeddelandet från den 15 juni och relaterade presentationsmaterial finns tillgängliga
investors.sinch.com.

För ytterligare information vänligen kontakta

Thomas Heath
Strategichef och ansvarig för investerarrelationer
Sinch AB (publ)
Mobil:            +46-722-45 50 55
E-post:           thomas.heath@sinch.com

Om Sinch

Sinch utvecklar digitala verktyg som möjliggör en personlig interaktion mellan företag och individer. Med Sinch molnbaserade kommunikationsplattform kan företag nå världens alla mobiltelefoner – inom en eller ett par sekunder – via meddelanden, röstsamtal, och video. Flera av världens största företag använder Sinch avancerade teknikplattform för att kommunicera med sina kunder, och Sinch är en etablerad mjukvaruleverantör till mobiloperatörer över hela världen. Sinch har vuxit med lönsamhet sedan det grundades 2008. Koncernen har huvudkontor i Stockholm, Sverige, samt närvaro i mer än 30 ytterligare länder. Aktien är noterad på Nasdaq Stockholm: XSTO:SINCH. Besök oss på sinch.com.

Denna information lämnades för offentliggörande den 1 september 2020 kl. 18:45 CET genom ovanstående kontaktpersons försorg.

Bilaga