Valberedning för SEB utsedd

Pressmeddelande
Stockholm 16 september 2020

 

 

Årsstämma för Skandinaviska Enskilda Banken kommer att hållas tisdagen den 30 mars 2021.

Valberedningen består av:

Petra Hedengran, Investor, ordförande i valberedningen
Magnus Billing, Alecta
Lars Heikensten, Trygg-Stiftelsen
Johan Sidenmark, AMF
Marcus Wallenberg, styrelsens ordförande, SEB

De aktieägare som utsett ledamöter till valberedningen representerar tillsammans cirka 36,6 procent av röstetalet för samtliga aktier i banken.

SEB:s styrelse har utsett  Sven Nyman  att vara adjungerad ledamot av valberedningen.

Valberedningen har till uppgift att arbeta fram ett förslag till styrelse m.m. att läggas fram för beslut på årsstämman 2021. De frågor valberedningen ska behandla finns beskrivna på www.sebgroup.com/sv under rubriken ”Årsstämma”.

Aktieägare som önskar lämna förslag till valberedningen kan göra det med e-post till valberedning@seb.se eller med brev till Skandinaviska Enskilda Banken AB, Valberedningen, Att: Ulf Thornander, KA1, 106 40 Stockholm, senast måndagen den 11 januari 2021.


För mer information kontakta
Pawel Wyszynski, Chef Investor Relations
070 462 2111
pawel.wyszynski@seb.se
Presskontakt
Frank Hojem, Kommunikationschef
070 763 9947
frank.hojem@seb.se
 


 
SEB är en ledande nordisk finansiell koncern. Vi tror starkt på att entreprenöriellt tänkande och innovativa företag behövs för att skapa en bättre värld, och med ett långsiktigt perspektiv stöttar vi våra kunder i både med- och motgång. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder vi ett stort spann av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien är vi inriktade på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företag och institutioner. Vår internationella prägel återspeglas i ett 20-tal kontor världen över med cirka 15 000 medarbetare. Den 30 juni 2020 uppgick koncernens balansomslutning till 3 218 miljarder kronor och förvaltat kapital till 1 909 miljarder kronor. Läs mer om SEBhttp://www.sebgroup.com/sv.

Bilaga