Mårten Bjellerup ny chefekonom på Riksgälden

Mårten Bjellerup ny chefekonom på Riksgälden

Riksgälden har utsett Mårten Bjellerup till ny chefekonom och chef för avdelningen Ekonomisk analys. Mårten tillträder sin nya befattning omgående.

– Med Mårtens djupa kompetens och breda erfarenhet blir han ett värdefullt tillskott till ledningsgruppen. Vi är mycket glada att han tackat ja till rollen som chefekonom och chef för Ekonomisk analys, säger riksgäldsdirektör Hans Lindblad.

Mårten Bjellerup har arbetat med analysfrågor på Riksgälden sedan 2014 och kommer närmast från rollen som prognoschef. Förutom det har han bland annat arbetat på Finansdepartementet och Riksbanken. Sedan april i år har han fungerat som tillförordnad chefekonom och avdelningschef för Ekonomisk analys. Mårten Bjellerup är filosofie doktor i nationalekonomi.

– Riksgälden har en central och viktig roll ur flera perspektiv, både när det gäller ekonomiska prognoser, skuldförvaltning och finansiell stabilitet. Jag ser mycket fram emot att bidra till att fortsätta att utveckla analysarbetet på myndigheten, säger Mårten Bjellerup.

Avdelningen för Ekonomisk analys har cirka tolv medarbetare. Avdelningen fungerar som ett analytiskt stöd till Riksgäldens olika verksamhetsområden och ansvarar för Riksgäldens prognoser över den ekonomiska utvecklingen. Det analytiska stödet har sin tyngdpunkt inom makroekonomisk och finansiell analys samt inom finansiell stabilitetsanalys.

Pressbild på Mårten Bjellerup 

Kontakt

Riksgäldens pressfunktion, 08 613 47 01