Hexatronic förvärvar Baltronic Group OÜ och Toronics Inc

Hexatronic Group AB (publ)
556168-6360

Pressmeddelande 2 november 2020

Hexatronic förvärvar Baltronic Group OÜ och Toronics Inc

Hexatronic Group AB (publ) (”Hexatronic”) har idag den 2 november förvärvat samtliga aktier i Baltronic Group OÜ (”Baltronic Group”) och Toronics Inc (”Toronics”). Baltronic Group och Toronics är leverantörer och tillverkare av fiberoptiska komponenter med fokus på trådlösa nätverk och FTTH-lösningar. Produktionen etablerades i Estland 2001 och är idag den största termineringsverksamheten i Baltikum där standardkomponenter och skräddarsydda komponenter tillverkas.

Baltronic Group och Toronics erbjuder ett brett utbud av passiva och aktiva komponenter för telekomindustrin för att stödja FTTH- och 5G-uppbyggnaden. Utöver produktionsanläggningen i Estland har Baltronic Group säljkontor i Lettland, Litauen och Sverige. Toronics är baserat i Kanada.

Säljaren för Baltronic Group och Toronics är grundaren och VD:n som kommer fortsätta inom Hexatronic Group med fokus på att utveckla verksamheten i Kanada.

Förvärvet har ingen betydande påverkan på Hexatronics lönsamhet och finansieras genom en kombination av riktad nyemission och befintlig kassa.

“Baltronic Group och Toronics har varit tillförlitliga partners för oss i många år och vi är mycket glada att välkomna teamet till Hexatronic Group. Detta förvärv ger oss en stark närvaro i Baltikum, kompetens och expertis inom trådlösa nätverkslösningar där de har lång erfarenhet och ger oss närvaro på den kanadensiska FTTH-marknaden som är en del av vår nordamerikanska tillväxtstrategi. Baltronics produktionsanläggning kommer också öka vår produktionskapacitet i Europa och föra oss närmare ett antal viktiga marknader och därmed öka vår konkurrenskraft” säger Henrik Larsson Lyon, VD Hexatronic Group.

Vinge KB och Sorainen har varit Hexatronics legala rådgivare i samband med förvärvet av Baltronic Group och Toronics.

Göteborg 2 november 2020

Henrik Larsson Lyon

VD Hexatronic Group

Vid eventuella frågor kontakta:

Henrik Larsson Lyon, VD Hexatronic Group, +46 706 50 34 00

Hexatronic Group AB (publ) är en koncern som utvecklar, marknadsför och levererar produkter, komponenter och systemlösningar med huvudsaklig fokus på den fiberoptiska marknaden. Hexatronic erbjuder ett brett sortiment av innovativa system- och produktlösningar för infrastruktur inom främst passiv fiberoptik med globala varumärken som Matrix, Viper, Stingray, Raptor, InOne, Drytech™, Lightmate®, Skyline och Wistom®. Hexatronic har sitt säte i Göteborg, Sverige och har bolag i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Tyskland, Kina, Nya Zeeland och USA. Koncernen är listad på Nasdaq Stockholm under tickern HTRO. För mer information, se www.hexatronicgroup.com.

Bilaga