NIBE föreslår en utdelning om 1,40 kr per aktie

Styrelsen för NIBE Industrier föreslår en utdelning om 1,40 kr per aktie för räkenskapsåret 2019. Förslaget kommer att behandlas vid en extra bolagsstämma den 16 december 2020.

Som en försiktighetsåtgärd och för att bättre kunna överblicka konsekvenserna av Covid-19 vad gäller efterfrågan, leveranser och resultat, beslöt styrelsen den 30 mars 2020 att återkalla sitt ursprungliga utdelningsförslag om 1,40 kr per aktie och att istället kalla till en extra bolagsstämma senare under året för beslut i frågan om utdelning för 2019.

Styrelsen har nu, givet bolagets fortsatt starka ställning avseende såväl eget kapital som likviditet, bedömt att förutsättningarna föreligger för att återinföra det ursprungliga utdelningsförslaget.

Till följd av rådande omständigheter kommer den extra bolagsstämman att hållas utan fysisk närvaro av aktieägare. Det kommer endast att vara möjligt att förhandsrösta.

För mer information: Gerteric Lindquist, CEO och Hans Backman, CFO; +46 (0)433-27 30 00

Denna information är sådan information som NIBE Industrier AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den17 november 2020 klockan 19.15 CET.


Om NIBE Industrier 

NIBE – en global koncern en global koncern med bolag och närvaro i hela världen


NIBE Group är en global koncern som bidrar till ett minskat klimatavtryck och bättre utnyttjande av energi. Inom våra tre affärsområden – Climate Solutions, Element och Stoves – utvecklar, tillverkar och marknadsför vi ett brett utbud av miljövänliga och energieffektiva lösningar för inomhuskomfort i alla typer av fastigheter samt komponenter och lösningar för intelligent uppvärmning och styrning inom industri och infrastruktur. 

Från starten i småländska Markaryd för snart 70 år sedan, har NIBE vuxit till ett internationellt företag med 17.300 (16.900) anställda och närvaro i hela världen. Drivkraften har sedan starten varit en stark kultur av entreprenörskap och en passion för ansvarsfullt företagande. Framgångsfaktorerna har varit långsiktiga investeringar i hållbar produktutveckling och strategiska förvärv. Tillsammans har detta åstadkommit en målinriktad och kraftig tillväxt som 2019 genererade en omsättning på drygt 25 (22) miljarder kronor. 

NIBE är sedan 1997 börsnoterat under namnet NIBE Industrier AB på Nasdaq Nordic, Large Cap med en sekundärnotering på SIX Swiss Exchange sedan 2011.

Bilaga