Nexstim Abp ger en uppdatering av pilotstudien kring allvarlig depression på Kuopios universitetssjukhus

Nexstim Abp ger en uppdatering av pilotstudien kring allvarlig depression på Kuopios universitetssjukhus

Företagsmeddelande, insiderinformation, Helsingfors, 27.11.2020 kl.14.00 (EET)

Nexstim Abp (NXTMH:HEX, NXTMS: STO ) (”Nexstim” eller ”Företaget”) ger en uppdatering av pilotstudien kring användningen av det kortare iTBS-protokollet vid behandling av allvarlig depression med Nexstim NBT® System på Kuopios universitetssjukhus.

Nexstim meddelade den 22 september 2020 att pilotstudien börjar och uppskattade att patientbehandlingarna i studien med tio patienter skulle vara slutförd i slutet av 2020, och resultatet skulle offentliggöras när det blev tillgängligt. 

Nexstim rapporterar nu att behandlingen av studiens patienter har påbörjats enligt planen, och att flera patienter har slutfört behandlingen. Nexstim uppskattar emellertid för närvarande att behandlingen av vissa patienter kommer att fortsätta under det första kvartalet 2021.  Företaget utvärderar kontinuerligt utvecklingen av pandemin, och om situationen blir märkbart värre kan det påverka patientrekryteringar och -behandlingar. Som meddelades tidigare blir resultatet tillgängligt när det är klart.

Nexstim är nöjda med pilotstudiens förlopp i de nuvarande extrema omständigheterna som orsakas av COVID-19-pandemin.

För mer information, gå in på bolagets webbplats på www.nexstim.com, eller kontakta:

Mikko Karvinen, CEO
+358 50 326 4101
mikko.karvinen@nexstim.com

Erik Penser Bank AB (Certified Adviser)                          
 +46 8 463 83 00
certifiedadviser@penser.se

 

Om Nexstim Abp

Nexstim är ett finländskt medicinteknikbolag som verkar på den globala marknaden. Vår mission är att möjliggöra individualiserad och effektiv diagnostik och behandling av svåra sjukdomar i hjärnan. 

Nexstim har tagit fram en banbrytande teknik för icke-invasiv hjärnstimulering som kallas SmartFocus®. SmartFocus® bygger på transkraniell magnetstimulering (transcranial magnetic stimulation, TMS) i kombination med 3D-navigering. Den unika tekniken möjliggör exakt och individuellt anpassad stimulering av det rätta området i hjärnan.

SmartFocus® TMS används i Nexstims system för navigerad hjärnterapi (Navigated Brain Therapy, NBT®) som fått godkännande från FDA för marknadsföring och försäljning i USA för behandling av egentlig depression. NBT®-systemet har i Europa fått CE-märkning för behandling av egentlig depression och kronisk neuropatisk smärta.

Nexstim marknadsför också sitt system för navigerad hjärnstimulering (Navigated Brain Stimulation, NBS) som bygger på samma teknikplattform, dvs. SmartFocus® TMS. NBS-systemet är det enda FDA-godkända och CE-märkta TMS-systemet för preoperativ kartläggning av hjärnbarken för motorik och tal. Nexstims aktier finns noterade på Nasdaq First North Growth Market Finland och Nasdaq First North Growth Market Sweden.

Mer information finns på www.nexstim.com

 

Bilaga