Kinnevik leder finansieringsrunda i HungryPanda

Kinnevik AB (publ) (“Kinnevik”) meddelade idag att bolaget investerar 35 MUSD i en finansieringsrunda om totalt 70 MUSD i HungryPanda, den globala ledaren inom nätbaserad leverans av asiatisk mat.

HungryPanda erbjuder en specialiserad nätbaserad beställningsplattform för kinesiska kunder i utlandet, med en skräddarsydd kundupplevelse inklusive språk och betalningstjänster för att överbrygga kulturella barriärer.

HungryPanda, med huvudkontor i London, grundades 2017 av Eric Liu som då studerade datavetenskap vid Nottinghams universitet. Han ville adressera ett problem som han själv upplevt - att hitta autentisk kinesisk mat för hemleverans i utlandet. Bolaget har på tre år vuxit 30 gånger i storlek och har idag 500 anställda i 6 länder över hela världen.

Bolagets fokus på specifika målgrupper innebär att det adresserar ett attraktivt undersegment inom den större marknaden för hemleverans av mat. Verksamheten är redan lönsam i Storbritannien och i större städer som till exempel New York. Investeringen främjar även Kinneviks bredare strategi inom mat och är ett komplement till våra befintliga investeringar inom dagligvaruhandel på nätet, genom att den ger exponering mot hemleverans av färdigmat vilket är särskilt populärt bland yngre användare.

Vid sidan av Kinnevik deltar även 83North och Felix Capital i finansieringsrundan. De är investerade i bolaget sedan tidigare och har gedigen erfarenhet av att bygga ledande aktörer inom sektorn så som Wolt, Deliveroo och Just Eat. I rundan deltar även bland annat Piton Capital, VNV Global och Burda Principal Investment.

”I takt med att marknaden digitaliseras ser vi en möjlighet för marknadsplatser som fokuserar på en speciell kundgrupp, som har en djupare förståelse för målgruppen och en mer skräddarsydd produkt. Vi har imponerats av hur Eric och hans team har använt sin egenupplevda förståelse för kunden för att snabbt växa HungryPanda med bibehållen kapitaleffektivitet. Vi ser fram emot att hjälpa teamet utöka sitt produktutbud och erbjuda det till nya regioner och målgrupper”, sade Kinneviks vd Georgi Ganev.

För ytterligare information, besök www.kinnevik.com eller kontakta:

Torun Litzén, Informations- och IR-chef
Telefon +46 (0)70 762 00 50
Email press@kinnevik.com

Kinnevik är ett sektorfokuserat investmentbolag som brinner för entreprenörskap. Vårt syfte är att förbättra människors liv genom att erbjuda fler och bättre valmöjligheter. Tillsammans med drivna grundare och företagsledare bygger vi bolag som genom digitalisering och teknisk innovation tillgodoser väsentliga vardagsbehov hos konsumenten. Som aktiva ägare tror vi på att skapa både aktieägarvärde och socialt värde genom att bygga långsiktigt hållbara bolag som bidrar positivt till samhället. Vi investerar i Europa med fokus på Norden, USA och i andra utvalda marknader. Kinnevik grundades 1936 av familjerna Stenbeck, Klingspor och von Horn. Kinneviks aktier handlas på Nasdaq Stockholms lista för stora bolag under kortnamnen KINV A och KINV B.

Bilaga