Kommuniké från extra bolagsstämma i Active Biotech samt justering av tidigare kommunicerad tidplan avseende nyemissionen

Extra bolagsstämma i Active Biotech AB (publ) hölls den 30 november 2020.

Stämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om nyemission med företrädesrätt för aktieägarna. Genom nyemissionen ges högst 72 618 240 nya aktier ut. Två befintliga aktier berättigar till teckning av en ny aktie. Nyemissionen omfattas av vederlagsfria teckningsåtaganden och emissionsgarantier om cirka 40,0 miljoner kronor.

Teckningskursen uppgår till 1,05 kronor per aktie. Avstämningsdag för rätt att delta i nyemissionen är den 4 januari 2021. Teckning av de nya aktierna ska ske under perioden 7 – 21 januari 2021.

Ett prospekt avseende nyemissionen kommer att offentliggöras före teckningsperiodens början.
Preliminär tidplan

Sista dag för handel i Active Biotech-aktien inklusive rätt att delta i emissionen infaller den 29 december 2020, istället för den 30 december 2020 som tidigare har kommunicerats.

30 november 2020Extra bolagsstämma
29 december 2020Sista dag för handel i Active Biotech-aktien inklusive rätt att delta i företrädesemissionen.
4 januari 2021Avstämningsdag för rätt att delta i företrädesemissionen.
7 – 21 januari 2021Teckningsperiod.
7 – 19 januari 2021Handel med teckningsrätter.

                                                             

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Helén Tuvesson, Verkställande Direktör
Tel. 046 19 21 56

Hans Kolam, CFO
Tel. 046 19 20 44

Active Biotech AB (publ) (NASDAQ Stockholm: ACTI) är ett bioteknikföretag som använder sin omfattande kompetensbas och projektportfölj för att utveckla unika immunmodulerande behandlingar för specialiserade onkologi- och immunologiska indikationer med stort medicinskt behov och betydande kommersiell potential. Efter beslut om en ny inriktning av forsknings- och utvecklingsverksamheten syftar Active Biotechs affärsmodell till att driva projekt till klinisk utvecklingsfas för att sedan vidareutveckla dessa internt eller i externa partnerskap. Active Biotech har för närvarande tre projekt i projektportföljen: Naptumomab, som utvecklas i samarbete med NeoTX Therapeutics, är en tumörriktad immunterapi. Ett kliniskt fas 1b/2-program i patienter med avancerade solida tumörer pågår. Tasquinimod och laquinimod, som är immunomodulerande småmolekyler med en verkningsmekanism som innefattar modulering av funktionen hos myeloida immunceller, avses att användas för behandling av hematologiska cancerformer respektive inflammatoriska ögonsjukdomar. Tasquinimod är i klinisk fas 1b/2a för behandling av multipelt myelom. En klinisk fas 2 för behandling av patienter med icke-infektiös uveit med laquinimod förbereds och planeras starta under andra halvåret 2021. Besök www.activebiotech.com för mer information.

Denna information lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 november 2020, kl.15.30.

Bilaga