Ellen AB relanserar och utökar samarbetet med Apotek1, Norges största apotekskedja

Ellen utvidgar sin distribution och affär i Norge. I februari 2021 relanserar Ellen de probiotiska tampongerna hos Apotek1, Norges största apotekskedja. Utöver de probiotiska tampongerna kommer Apotek1 även att lansera Ellens probiotiska intimcreme i sitt sortiment.

Efter i princip obefintlig försäljning i Norge under de senaste två åren så avslutade Ellen i april 2020 samarbetet med den distributör som har ansvarat för försäljningen av Ellens produktportfölj i Norge, Finland och Danmark. Nu driver Ellen försäljningen i egen regi och ser fram emot nya möjligheter och utökad försäljning.

Ett av Ellens prioriterade områden framåt är bland annat att utöka distributionen av Ellens produktsortiment till fler marknader för att fortsätta skapa nya affärsmöjligheter på sikt och på så sätt driva tillväxt.

Apotek1 är en viktig samarbetspartner för Ellen och är Norges största apotekskedja med nästan 50 procent av apoteksmarknaden i landet. Det är därför mycket glädjande att vi nu åter kommer in med våra probiotiska tamponger i apoteken och samtidigt också lanserar vår probiotiska intimcreme i Apotek1s apotekshyllor.

Från februari kommer vi finnas tillgängliga i apotek samt online och har säkerställt en fin plan gällande aktivering via Apotek1 under 2021. Det finns en stor potential att driva gemensam försäljningstillväxt framåt och vi kommer att med tillförsikt följa utvecklingen. Ambitionen är att implementera fler produkter ur vår produktportfölj samt utvidga distributionen till fler apotek”, säger Charlotta Nilsson, VD i Ellen AB.

För ytterligare information:
Charlotta Nilsson, VD på telefon 08-412 10 00 eller via epost info@ellen.se

Om Ellen
Bioteknikföretaget Ellen erbjuder bland annat patenterade produkter med probiotika för att förbättra kvinnors intimhälsa. Unika produkter i Ellens produktportfölj idag är den probiotiska tampongen ellen® som innehåller Lacto Naturel® (LN®), som består av humana mjölksyrabakterier och ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème som också innehåller Lacto Naturel® (LN®). Krämen innehåller kokosolja som ger en skyddande och smörjande effekt. Båda produkterna är unika och ensamma i sitt slag på marknaden. I produktsortimentet finns också ett  pH-test för hemmabruk, en aqua block tampong, en intim foam, intim deo och en after shave & wax gel. Foamen och deon är båda baserade på ekovänliga ingredienser med Salvia som ingrediens. Produkterna säljs genom ett globalt nätverk av distributörer. Ellen är noterat på Nasdaq First North Growth Market (Ticker: ELN). Erik Penser Bank är bolagets Certified Adviser, kontaktuppgifter: telefon 08-463 83 00, eller via e-post certifiedadviser@penser.se. För ytterligare information om bolaget: www.ellen.se 


Bilaga