Palette Life Sciences tillkännager slutförandet av en finansiering på 30 miljoner dollar och utökning av styrelsen

Pengarna ska användas för att utöka kommersiella avtryck i USA och påskynda den kliniska utvecklingen av Barrigel®

SANTA BARBARA, KALIFORNIEN och STOCKHOLM, Sverige, Oct. 21, 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- Palette Life Sciences, ett företag med säte i Sverige, som arbetar med att förbättra patientutfall, tillkännagav idag att bolaget har slutfört en finansiering på 30 miljoner dollar i eget kapital under våren och även utökat sin styrelse med fem medlemmar.

”Kapitalanskaffningen gör det möjligt för oss att fortsätta att expandera Palette Life Sciences kommersiella närvaro i USA och på andra viktiga marknader och ta produkter som Barrigel® till den globala marknaden”, säger Per G. Langö, Chief Executive Officer och styrelseledamot för Palette Life Sciences. ”Vi är glada över att stärka vårt team med utnämningen av exceptionella ledare. De kommer att tillföra avsevärd expertis inom sina respektive funktioner medan vi utökar vår produktportfölj och levererar bästa möjliga vård till våra patienter över hela världen.”

Investeringen leddes av det svenska privatägda investmentbolaget Melker Schörling AB och en global aktör inom onkologi. Carnegie Investment Bank fungerade som finansiell rådgivare vid kapitalanskaffningen som avslutades tidigare i år. Back Bay Life Science Advisors har varit strategisk rådgivare till Palette Life Sciences.

Med tillskottet av de nya ledamöterna består Palette Life Sciences styrelse nu av åtta medlemmar som tillför företaget omfattande operativ expertis genom sina rådgivande roller.

Nya ledamöter i Palette Life Sciences styrelse är bland andra:

  • Dave R. Amerson (ordförande), tidigare Chief Executive Officer för NeoTract och tidigare President för Teleflex Urology-franchisen. Han är för närvarande ordförande för NC8, ett ExploraMed-företag. Amerson är också styrelseledamot i Calyxo Medical. Han var dessutom Global Vice President och General Manager för Coloplasts urologi- och kirurgidivision samt Global Vice President, försäljning och marknadsföring, för Mentors urologidivision.
  • Newton Aguiar är oberoende investerare och rådgivare.Aguiar är tidigare Managing Director på Credit Suisse London-kontor.Tidigare roller inbegriper senior hälsovårdsrådgivare på Warburg Pincus LLC och partner på Avista Capital Partners.Aguiar har varit involverad i flera framgångsrika sjukvårdsinvesteringar och utöver Palette Life Sciences ingår han för närvarande i styrelsen för OssDsign AB.
  • Ted Lamson, PhD, en av grundarna av NeoTract och en av uppfinnarna bakom Urolift för förstorad prostata. Han tjänstgjorde som Chief Technical Officer för kliniska och medicinska frågor på Teleflex. Han är strategisk rådgivare till ExploraMed och sitter i styrelsen för Eximis Surgical och är rådgivare till Calyxo. Dr Lamson har också haft chefsroller på Medtronic och Pfizer .
  • Sam Navarro är Managing Partner och grundare av Gravitas Healthcare LLC. Tidigare roller var bland annat Senior Portfolio Manager för Galleon Group Healthcare Fund och Global head of Healthcare Investment Banking på ING Barings. Navarro sitter också i styrelsen för BioSig Technologies.
  • Gun Nilsson är CEO för Melker Schorling AB och tidigare Chief Executive Officer för Gambro Holding AB. Nilsson är även styrelseordförande för Hexagon AB och styrelseledamot i AAK, Absolent, Hexpol , Bonnier Group AG, Loomis AB och Einar Mattsson. Nilsson är också styrelseordförande i Kollegiet för svensk bolagsstyrning och har stor operativ erfarenhet från flera offentliga företag.

De nya medlemmarna kommer att ansluta sig till Palette Life Sciences nuvarande styrelseledamöter:

  • Per Langö, Chief Executive Officer och styrelseledamot i Palette Life Sciences. Langö var tidigare chef för M&A på Nestle Skin Health och Vice styrelseordförande, marknadsföring, för Galdermas amerikanska estetiska franchise. Tidigare befattningar är bland andra Vice President Global Marketing för Galderma och han har haft olika ledarroller på Q-Med AB och Pharmacia Corporation
  • Mattias Klintemar är Investment Director på Östersjöstiftelsen, en stiftelse i Sverige inom investeringar med ett evigt perspektiv. Klintemar ingår i ett antal styrelser, däribland Oatly och Moberg Pharma.
  • Paul De Potocki, tidigare President och Chief Executive Officer för aktiebolagen Diagenic och Aerocrine. Han är för närvarande ordförande i Asarina Pharmas styrelse och tidigare styrelseledamot i Athera Biotechnologies. De Potocki har också varit global vice styrelseordförande, kommersiell verksamhet, på Biovitrum, FreseniusKabi och Pharmacia & Upjohn.

Om Palette Life Sciences

Palette Life Sciences är ett helt integrerat life-sciencesföretag. Palette Life Sciences produkter förbättrar patientutfallen vid urologiska och urogynekologiska sjukdomar, kolorektala tillstånd, strålbehandling och interventionella onkologiska ingrepp. Företagets portfölj med tillgängliga produkter inbegriper Deflux®, Barrigel®, Solesta® och Lidbree™. Palette Life Sciences arbetar snabbt för att utnyttja nya tillämpningar med befintlig teknik för att skapa banbrytande medicinska lösningar. Detta fokus gör att företaget kan betjäna dem som ofta förbises av traditionella läkemedelsföretag och förbättra patienternas livskvalitet. Palette Life Sciences, som leds av erfarna hälso- och sjukvårdschefer, har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige, och har kontor i USA (Santa Barbara, Kalifornien, Dallas, Texas) och i Australien (Sydney). Läs mer på http://www.palettelifesciences.com.

Presskontakt

Erich Sandoval
Lazar-FINN Partners
Erich.sandoval@finnpartners.com
(917) 497-2867