Mandalay Resources Corporation tillkännager refinansiering av kreditfaciliteten

Får inte distribueras till nyhetsbyråer i USA, inte heller spridas i USA

TORONTO, Dec. 02, 2022 (GLOBE NEWSWIRE) -- Mandalay Resources Corporation (”Mandalay” eller ”Bolaget”) (TSX: MND, OTCQB: MNDJF) har glädjen att meddela att man har ingått ett kreditavtal med The Bank of Nova Scotia (”Scotiabank”) som tillhandahåller en prioriterad återkommande kreditfacilitet på ett sammanlagt belopp av upp till 35 miljoner USD (”Återkommande facilitet”).

Det initiala utnyttjandet inom ramen för den återkommande kreditfaciliteten ska användas för att återbetala företagets befintliga syndikerade facilitet med HSBC Bank Canada och Macquarie Bank Limited (”Den befintliga faciliteten”) som hade 32,6 miljoner USD utestående före återbetalningen. Återstående intäkter från den återkommande kreditfaciliteten kommer att användas som generellt bolags- och rörelsekapital. De risksäkringsarrangemang som ingåtts i samband med den befintliga faciliteten kommer att finnas kvar tills den löper ut i juni 2023.

Den återkommande kreditfaciliteten har en löptid på tre år och har inga risksäkringskrav. Företaget kan när som helst annullera oanvända delar av den återkommande kreditfaciliteten utan påföljd och kan även förskottsbetala alla delar av lånet utan påföljd, med vissa undantag. I samband med den återkommande kreditfaciliteten kommer Scotiabank att ha säkerhet i merparten av bolagets materiella tillgångar.

Dominic Duffy, President och CEO på Mandalay, kommenterar:

”Vi är mycket glada över att ha genomfört denna refinansiering med Scotiabank. Den återkommande kreditfaciliteten erhölls till en reducerad ränta jämfört med den befintliga faciliteten och ger oss finansiell flexibilitet eftersom den eliminerar behovet av den höga slutbetalning på 28,8 miljoner USD som fanns med den befintliga faciliteten och som skulle betalas i mars 2023. Vi ser fram emot att arbeta med Scotiabank framöver, något som kommer att bidra till företagets långsiktiga framgång.”

Mer information:

Dominic Duffy
President och Chief Executive Officer

Edison International Nguyen
Director, Business Valuations & Investor Relations

Kontakt:
647.260.1566

Om Mandalay Resources Corporation:

Mandalay Resources är ett kanadensiskt bolag verksamt inom naturresurser som har produktionstillgångar i Australien (Costerfield guld-antimongruva) och Sverige (Björkdalsgruvan), samt underhålls-, avvecklings- och utvecklingsprojekt i Chile och Kanada. Bolaget fokuserar på ökad produktionsprofil och minskade kostnader för att generera signifikant positivt kassaflöde.

Mandalays uppdrag är att skapa värde för aktieinnehavare genom den vinstgivande driften i både Costerfield- och Björkdalsgruvan. För närvarande är bolagets främsta mål att fortsätta utvinningen av den höggradiga ådern Youle i Costerfield, som fortsätter att leverera höggradig malm, samt att även fokusera på att utöka Youles mineralreserver på djupet. I Björkdal siktar bolaget på att under kommande år öka produktionen i Aurora-zonen för att maximera gruvans vinstmarginaler.

Framåtblickande uttalanden:

Detta pressmeddelande kan innehålla ”framåtblickande uttalanden” enligt definitionen i gällande värdepapperslagar. Läsarna varnas för att förlita sig på framåtblickande uttalanden. Faktiska resultat och händelseutvecklingen kan skilja sig väsentligt från vad som anges i dessa uttalanden. De faktorer som anges ovan är inte avsedda att motsvara en uttömmande förteckning av de faktorer som kan påverka Mandalay. En beskrivning av ytterligare risker som kan leda till att faktiska resultat och händelseutvecklingen skiljer sig från vad som anges i framåtblickande uttalanden i detta nyhetsmeddelande finns under rubriken ”Riskfaktorer” i Mandalays årsinformationsblankett daterad den 31 mars 2022. En kopia finns att tillgå under Mandalays profil på www.sedar.com. Mandalay har försökt identifiera viktiga faktorer som kan leda till att faktiska åtgärder, händelser eller resultat skiljer sig väsentligt från vad som beskrivs i dessa framåtblickande uttalanden, men det kan finnas andra faktorer som leder till att åtgärder, händelser eller resultat inte blir som förväntat, beräknat eller avsett. Det finns inga garantier för att framåtblickande uttalanden kommer att visa sig vara korrekta, eftersom faktiska resultat och framtida händelser kan skilja sig väsentligt från vad som förväntas vid tiden för sådana uttalanden. Följaktligen ska läsarna inte förlita sig på framåtblickande uttalanden.