Valmet levererar sin sjunde tissuemaskin till Hayat Kimya i Turkiet

Valmet Oyjs pressmeddelande den 7 maj, 2020 11.00 a.m. EET

Valmet levererar sin sjunde tissuemaskin tillsammans med ett omfattande automationspaket till den turkiska mjukpappersleverantören Hayat Kimya. Som ett resultat av en växande efterfrågan på högkvalitativa pappersprodukter har Hayat Kimya beslutat att investera i en andra maskin till sitt bruk i Mersin, Turkiet. Den nya maskinlinjen beräknas öka nuvarande produktion av facial, toalett- och hushållspapper med 70,000 ton.

Ordern ingick i Valmets orderingång för första kvartalet 2020. Värdet av ordern tillgännages ej.

Hayat Kimyas följer därmed sin strategi att installera en ny pappersmaskin vart annat år. Tidigare har Valmet levererat sex Valmet Advantage DCT 200T maskiner till Hayat Kimyas bruk i Turkiet, Ryssland och Egypten. 2015 genomförde även Valmet en omfattande ombyggnation av kundens TM1 maskin i Turkiet. 

“Vi har utvecklat ett bra samarbete mellan Hayat och Valmet under de senaste åren och vi är glada att fortsätta vår resa tillsammans även i detta projekt. Det är lätt att skapa postitiva resultat när alla i teamet känner varandra och är insatta både i tekniken och processen”, säger Lütfi Aydin, Director, Paper Group, Hayat Kimya.

”Vi på Valmet är hedrade att än en gång få leverera till Hayat Kimya. Det nära samarbetet mellan våra organisationer har varit en avgörande framgångsfaktor”, säger Björn Magnus, Sales Director, Tissue Mills business unit, Paper business line, Valmet. 

Från vänster: Björn Magnus, Paolo Vezil (Valmet), Avni Kigili (Hayat Kimya), Haluk Arican (Valmet), Yahya Kigili (Hayat Kimya), Jan Erikson (Valmet), Lütfi Aydin (Hayat Kimya), Magnus Holmberg (Valmet) och Kemal Arslan (Hayat Kimya)

Teknisk information

Den nya mjukpappersmaskinen TM8 har en bredd på 5,6 meter och en konstruktionshastighet på 2,200 m/min. Som råvara kommer man använda färskmassa. Den nya produktionslinjen är optimerad att spara energi och förbättra slutproduktens kvalitet.

Omfattningen av leveransen innefattar en komplett produktion av mjukpapper bestående av mäldberedningssystem och en Valmet Advantage DCT 200 TS tissue maskin. Maskinen är utrustad med en OptiFlo inloppslåda och en gjuten Yankeecylinder. I utrustningen ingår även Advantageteknologin med ViscoNip press, en AirCap Heli kåpa och luftsystem förberett för co-generation. WetDust dammhanteringssytem, arköverföringssystem och SoftReel L rullstol samt en Valmet Focus omrullare. Mäldberedningen består av OptiSlush uppslagare, OptiFiner raffinör och OptiScreen maskinscanner.

Därutöver ingår även ett omfattande automationspaket med Valmet DNA maskinkontroll-, processkontroll- och Valmet IQ kvalitetskontroll-system kontruktion, installationsledning, utbildning och start-upservice ingår också i leveransen.

Information om Hayat Kimya

Hayat Kimya A.S är en del av Hayat Group som huvudsakligen verkar inom hemvårds-, hygien- och mjukpapper för konsumentproduktindustrin. Hayat har fortsatt att investera stort sedan deras inträde i tissuebranschen för 14 år sedan. I dag benäms de som "den största mjukpapperstillverkaren i Afrika, Mellanöstern och Östeuropa” med en produktionskapacitet på 490,000 ton per år. 

VALMET
Corporate Communications

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jan Erikson, Vice President, Sales, Tissue Mills business unit, Paper business line, Valmet, tel. +46 70 517 14 90
Björn Magnus, Sales Director, Tissue Mills business unit, Paper business line, Valmet, tel. +46 703 17 79 83

Valmet Corporation är den ledande globala utvecklaren och leverantören av process teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Vårt mål är att ge våra kunder världens bästa service.

Valmets omfattande teknikutbud inkluderar såväl massabruk, produktionslinjer för tissue, kartong och papper, som kraft- och värmeanläggningar för energiproduktion. Valmets innovativa service- och automationslösningar förbättrar driftsäkerheten och prestandan i våra kunders processer och effektiviserar användningen av råmaterial och energi.

Valmets nettoomsättning 2019 var cirka 3,5 miljarder euro. Våra 13 000 medarbetare runt om i världen finns nära kunderna och arbetar för att förbättra deras resultat - varje dag. Valmets huvudkontor ligger i Esbo, Finland, och företaget är noterat på NASDAQ Helsingforsbörsen.

Mer information finns på www.valmet.com, www.twitter.com/valmetglobal

Processing of personal data

Bilaga