Bilia fortsätter sin hållbarhetssatsning med ytterligare förvärv


Bilia har idag träffat avtal att förvärva Jönköpings Bildemontering AB, Ecris AB samt det fastighetsbolag som äger fastigheten i vilken verksamheten för de båda bolagen bedrivs.

Jönköpings Bildemontering AB:s verksamhet utgörs av bildemontering och försäljning av begagnade bildelar. Ecris AB:s verksamhet utgörs av försäljning av renoverade och nya bildelar. Ecris AB bedriver även renovering och förvaring av elektriska batterier.

Verksamheterna som förvärvas, inklusive fastighetsbolaget, har under de senaste åren redovisat en genomsnittlig omsättning på cirka 140 Mkr och en genomsnittlig rörelsemarginal på cirka 15 procent. Antalet anställda är cirka 80 personer. Nuvarande ägare, Magnus och Stefan Wikström, kommer att arbeta kvar i bolaget och driva verksamheten vidare efter ägarförändringen.

Biliakoncernens sysselsatta kapital och nettolåneskuld uppskattas öka, relaterat till förvärvet, med cirka 200 Mkr, varav fastighetsbolaget uppskattas svara för cirka
90 Mkr. Tillträdet planeras ske den 1 november 2020.

Per Avander, Bilias VD och koncernchef, kommenterar:
”Jag är både glad och nöjd över att Bilia förvärvar Jönköpings Bildemontering AB och Ecris AB som är bolag som jobbar i framkant med att ta tillvara och återanvända delar från bilar på ett sätt som är hållbart både för miljön och företagandet.”

Magnus och Stefan Wikström, nuvarande ägare, kommenterar:
”Vi är glada över att få möjlighet att utveckla vår verksamhet vidare tillsammans med Bilia och tror att vi framöver aktivt kan bidra till Bilias hållbarhetssatsning.”

Göteborg den 20 augusti 2020

Bilia AB (publ)

För information vänligen kontakta:
Per Avander, VD och koncernchef, 010-497 70 00, per.avander@bilia.se 
Kristina Franzén, CFO, 010-497 73 40, kristina.franzen@bilia.se

Fakta om Biliakoncernen

Bilia är en av Europas största bilkedjor med en ledande position inom service och försäljning av personbilar och transportbilar. Bilia har cirka 140 anläggningar i Sverige, Norge, Tyskland, Luxemburg och Belgien. Bilia säljer personbilar av märket Volvo, BMW, Toyota, Renault, Lexus, MINI, Dacia, Alpine samt transportbilar av ­märket Renault, Toyota och Dacia.

Bilia har idag en fullt utbyggd verksamhet med försäljning av nya bilar, e-handel, reservdelar och butiksförsäljning, service- och skadeverkstäder, däck och bilglas samt finansiering, försäkring, biltvätt, drivmedelsstationer och bildemontering under samma tak, vilket ger ett unikt erbjudande.

Bilia omsatte cirka 30 mdkr år 2019 och hade cirka 5 000 anställda. 

Bilaga