Investment Outlook: Tillbaka till framtiden

Pressmeddelande
Stockholm 8 september 2020

Börsåret har varit dramatiskt. En stark inledning följdes av ett rekordsnabbt ras på mer än 30 procent, men därefter har trenden varit urstark med få rekyler givet den stora osäkerhet som råder kring viruspandemi, konjunktur och politik.

– De gigantiska likviditetstillskott och tillgångsköp som centralbankerna har genomfört och de enorma finanspolitiska åtgärder som presenterats av regeringar är av helt central betydelse för den kraftfulla återhämtningen på börsen och stabiliseringen av den ekonomiska situationen, konstaterar Fredrik Öberg, CIO, Private Banking.

Vi fortsätter att skriva teman om den viktiga utvecklingen kring hållbara investeringar. Denna gång gör vi en analys av vätgasens miljömässiga fördelar och tekniska möjligheter för att bli en central pusselbit för samhällsomställningen och en koldioxidutsläppsfri ekonomi.

FN väntar sig att antalet människor över 80 år tredubblas mellan 2019 och 2050. Vi tittar i vårt andra tema närmare på effekterna av en åldrande befolkning, och de möjligheter och utmaningar det medför.

Missa inte vår webbfilm och läs hela rapporten, allt samlat på seb.se/investmentoutlook. Rapporten finns också att läsa i sin helhet på www.sebgroup.com.



För mer information kontakta
Fredrik Öberg, CIO
070-767 6179
fredrik.oberg@seb.se

 
Presskontakt
Niklas Magnusson, Pressansvarig
070-763 8243
niklas.x.magnusson@seb.se

 
 
SEB är en ledande nordisk finansiell koncern. Vi tror starkt på att entreprenöriellt tänkande och innovativa företag behövs för att skapa en bättre värld, och med ett långsiktigt perspektiv stöttar vi våra kunder i både med- och motgång. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder vi ett stort spann av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien är vi inriktade på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företag och institutioner. Vår internationella prägel återspeglas i ett 20-tal kontor världen över med cirka 15 000 medarbetare. Den 30 juni 2020 uppgick koncernens balansomslutning till 3 218 miljarder kronor och förvaltat kapital till 1 909 miljarder kronor. Läs mer om SEBhttp://www.sebgroup.com/sv