ArcAroma AB: 201021 ArcAromas dotterbolag tecknar nytt utvärderingsavtal om oliveCEPT® i Kina

Pressmeddelande 2020-10-21  

ArcAromas dotterbolag ArcAroma Shanghai Ltd har tecknat ett utvärderingsavtal med en modern olivoljeproducent i Zhonze, Kina. Utvärderingen kommer genomföras vid kundens produktionsanläggning från oktober till december 2020. Kunden kommer enligt avtalet att köpa en oliveCEPT®-enhet om de överenskomna målen uppnås under utvärderingsperioden.

Enligt överenskommelsen kommer en oliveCEPT®-enhet att placeras före malaxering i kundens produktionsprocess, vilket förväntas ge fem till tio procent i ökad extraktion av Extra Virgion Olivolja (EVOO). Kunden kommer att optimera processtiden under produktionssäsongen med målsättningen att korta ned malaxeringstiden mot 10 till 15 minuter, vilket i så fall innebär en processeffektivisering på uppåt 30 minuter. Om målsättningarna uppnås under produktionsperioden så kommer utvärderingen att utmynna i ett försäljningsavtal uppgående till 150 000 EUR under första eller andra kvartalet 2021.

”Kina är en växande EVOO-marknad med en större mängd olivträd än vad det finns i Andalucien i Spanien. Vår målsättning är att oliveCEPT® skall bli teknikstandard i denna växande marknad”, säger Johan Möllerström, VD på ArcAroma.

ArcAroma Shanghai Ltd kommer att delta i den övergripande projektledningen som innefattar installation, drift, utbildning av personal och test av maskinen. Hittills är detta ArcAromas andra utvärderingsavtal med oliveCEPT® i Kina.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johan Möllerström, CEO
(+46) 768 – 86 81 78
Johan.mollerstrom@arcaroma.com

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som ArcAroma AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 21 oktober 2020 kl. 13.30 CEST.

Om ArcAroma AB (publ)
ArcAroma har utvecklat en patenterad teknologi som kontrollerar och applicerar elektriska pulser för att optimera olika biologiska processer. CEPT®-plattformen, som är en högspänningsgenerator kombinerad med en behandlingskammare, använder tekniken inom FoodTech för ökad extraktion ur råvaran, förlängd hållbarhet och ökad kvalitet hos slutprodukten. Inom CleanTech används CEPT®-plattformen för avloppsslambehandling och biogasproduktion. Plattformen använder kortsiktiga högspänningspulser (PEF) som krossar cellmembranet och eliminerar oönskade mikroorganismer.
Vår vision är att bidra till en hållbar värld genom att erbjuda effektiv grön spetsteknologi som är enkel att använda inom områdena FoodTech och CleanTech.
ArcAromas aktier är noterade på NASDAQ First North Premier Growth Market. Erik Penser Bank är certifierad rådgivare och finns på 08-463 80 00 eller certifiedadviser@penser.se. www.arcaroma.com.