Hedera Group AB: Startar socionombemanning

Stockholm den 1 december 2017

PRESSMEDDELANDE

Hedera Group AB (publ) startar nytt affärsområde inom socionombemanning

 

 

Hedera Group AB (publ), noterat på First North, har under lång tid letat efter verksamheter som kompletterar läkarbemanning. Uthyrning av socionomer har under de senaste åren haft en hög tillväxt. Hedera har också aktivt letat efter företag att förvärva men värderingarna har varit för höga.

 

Därför har Hedera beslutat att starta upp verksamhet inom socionombemanning, ett område som växer kraftigt och med många nya aktörer.

 

Chef för affärsområdet blir Monica Werneman, som har lång erfarenhet av bemanning. Hon kommer närmast från Poolia där hon varit VD för Uppsalakontoret.

 

"Jag har jobbat med bemanning sedan 1998 och älskar den här branschen. Att nu, tillsammans med Hedera Group AB, få förtroendet att bygga upp affärsområdet Socionomer är en fantastisk möjlighet och utmaning som jag är mycket glad att få. Branschen går mot allt mer specialiserade och nischade bolag och här ligger Hedera Group AB redan långt fram, vilket borgar för att vi tillsammans kan bygga en livskraftig och spännande verksamhet, säger Monica Werneman"

 

 

Syfte

Hedera har som mål att ha en hög tillväxt. Syftet med att starta upp en ny verksamhet inom socionombemanning är att öka utbudet, ta tillvara synergier och förbättra lönsamheten.

 

"Inom Hedera har vi lång erfarenhet av bemanning och ser en intressant möjlighet att utveckla socionombemanning tillsammans med övriga verksamheter. Vi ser flera synergier som gör att vi kan öka omsättningen och förbättra lönsamheten, säger VD Bertil Haglund.

 

"-Vi kommer även fortsättningsvis att aktivt leta efter fler bolag att förvärva och som kan komplettera vår befintliga verksamhet", avslutar Bertil Haglund.

 

 

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB 08-503 015 50.

 

 

För ytterligare frågor, kontakta:

Bertil Haglund, VD, 0707 222 644 eller mail: bertil.haglund@hederagroup.se

Peter Näslund, ordförande 0704 220 111

 

 

 

Hedera Group AB (publ) erbjuder bemanning och rekrytering inom nischade yrkeskategorier. Genom dotterbolagen Läkarresurs, Pridoc och Svensk Läkartjänst LILAB erbjuds läkarbemanning till främst primärvården.

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/dc4daaa0-8a65-4724-a0b0-4ab1080a0344