Nexstim Abp annullerar teckningsoptioner i bolagets egen ägo

Företagsmeddelande, Helsingfors, 15 december 2020 kl. 18.30 (EET)

Nexstim Abp annullerar teckningsoptioner i bolagets egen ägo

Nexstim Abp (NXTMH:HEX, NXTMS: STO ) (”Nexstim” eller ”bolaget”) meddelar att dess styrelse har på sitt sammanträde 15 december 2020 beslutat om att annullera sammanlagt 3 108 optionsrätter 2016B, sammanlagt 65 827 optionsrätter 2016C, sammanlagt 33 888 optionsrätter 2018A och sammanlagt 33 888 optionsrätter 2018B, vilka är i bolagets egen ägo eller återgått till bolaget genom avslutade anställningar.

 Genom annulleringen återstår inga optionsrätter enligt de ovan nämnda programmen i bolagets egen ägo. Dessutom slog styrelsen fast att optionsrätterna enligt aktieoptionsprogrammet 2017, vilka återgått i bolagets ägo genom en avslutad anställning, ska annulleras och aktieoptionsprogrammet 2017 ska avslutas.

För mer information, gå in på bolagets webbplats på www.nexstim.com, eller kontakta:

Mikko Karvinen, vd
+358 50 326 4101
mikko.karvinen@nexstim.com

Erik Penser Bank AB (Certified Advisor)                          
 +46 8 463 8300
certifiedadviser@penser.se


Om Nexstim Abp

Nexstim är ett finskt medicintekniskt företag med global verksamhet. Vår mission är att möjliggöra individanpassad och effektiv behandling och diagnostik av svåra sjukdomar och störningar i hjärnan.

Nexstim har tagit fram en världsledande teknik för icke-invasiv hjärnstimulering, kallad SmartFocus®. Tekniken som använder navigerad transkraniell magnetstimulering (nTMS) med avancerade 3D-navigering gör det möjligt att individanpassa TMS och nå exakt rätt del av hjärnan.

SmartFocus® används i Nexstims proprietära system för navigerad hjärnterapi (Navigated Brain Therapy, NBT®), som har beviljats tillstånd av FDA för marknadsföring och försäljning i USA för behandling av egentlig depression (MDD). I Europa har NBT®-systemet fått CE-märkning för behandling av egentlig depression och kronisk neuropatisk smärta.

Nexstim kommersialiserar också sitt SmartFocus®-baserade system för navigerad hjärnstimulering (Navigated Brain Stimulation, NBS). NBS-systemet är det enda FDA-godkända och CE-märkta TMS-systemet för preoperativ kartläggning av hjärnbarken för motorik och tal. Nexstims aktier är noterade på Nasdaq First North Growth Market Finland och Nasdaq First North Growth Market Sweden.

Mer information finns på www.nexstim.com

Bilaga