Sparbanken Västra Mälardalen: Ännu en Sparbank ansluter sig till framgångsrikt samarbete

                                                                                                                                                                                                           

Nu står det klart att Sparbanken Skaraborg går in som en femte delägare av Portfolio Försäkra. Bolaget ägdes tidigare till lika delar av Sparbanken Rekarne, Bergslagens Sparbank, Sparbanken Västra Mälardalen och Sala Sparbank.

Portfolio Försäkra erbjuder kvalificerad, personlig rådgivning och förmedling av försäkringar och finansiella produkter.
– Att vi nu går in som delägare i Portfolio Försäkra tillsammans med ovan nämnda sparbanker ligger helt i linje med vår strategi att skapa ett finanshus mitt i hjärtat av Skaraborg. Portfolio blir en del av oss och våra duktiga Försäkringsrådgivare kommer ha än större möjlighet att ge våra kunder exakt det de behöver, säger Patrik Meijer, vd på Sparbanken Skaraborg.
– Genom att välkomna Sparbanken Skaraborg till Portfolio-familjen får vi bättre möjligheter att erbjuda våra tjänster i deras område. Vi ser fram emot att kunna bidra med vår försäkringskompetens för att leverera ökad kundnytta. Det här blir ett utvecklande samarbete för alla parter, säger Andreas Adolfsson, vd på Portfolio Försäkra.

Grundades 1990
Portfolio Försäkra AB startade sin verksamhet i Eskilstuna 1990 och blev dotterbolag till Sparbanken Rekarne 2014. Vid årsskiftet 2017/2018 såldes hälften av företaget till Sparbanken Västra Mälardalen. Under 2019 gick Bergslagens Sparbank in som delägare och år 2020 följdes de av Sala Sparbank och nu även Sparbanken Skaraborg.
– Som delägare i Portfolio har vi nu en kompetent och erfaren leverantör av försäkringar, för både våra privat- och företagskunder, säger Anders Hedberg, vice vd på Sala Sparbank.
– Portfolio Försäkras mål att erbjuda bra och trygga försäkringslösningar ligger helt i linje med vårt eget erbjudande – att förenkla kundernas vardag och hjälpa dem till ekonomisk frihet och trygghet, säger Mikael Bohman, vd på Sparbanken Västra Mälardalen.

Samarbeten med svenska försäkringsbolag
Portfolio utför pensionsanalyser och samarbetar med de flesta svenska försäkrings- och fondbolagen. Portfolio är en del av Hjerta som är en serviceorganisation för fristående förmedlare med lokal närvaro.
– Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Portfolio Försäkra och de andra sparbankerna, förklarar Cecilia Jeffner, vd på Bergslagens Sparbank.
– Hela samarbetskonceptet känns fantastiskt och vi är oerhört glada över att vi nu också har med oss Sparbanken Skaraborg, säger Thomas Rulander, ordförande för Portfolio Försäkra.

För mer information
Mikael Bohman, VD
Telefon 0221–344 58
Mobil 070–556 52 35
E-post mikael.bohman@sparbankenvm.se

Fakta om Portfolio Försäkra AB

Portfolio Försäkra AB startade 1990 och blev 2014 ett dotterbolag till Sparbanken Rekarne AB. Med tiden har fler närliggande sparbanker anslutit som delägare. Bolaget står under tillsyn av Finansinspektionen och har tillstånd att bedriva försäkringsförmedling i samtliga livförsäkringsklasser, förmedling av fondandelar, samt förmedling av olycksfall- och sjukförsäkringar.
För mer information om Portfolio Försäkra besök www.portfolioforsakra.se

 

Fakta om Sparbanken Västra Mälardalen
Sparbanken Västra Mälardalen är en äkta Sparbank. Det innebär bland annat att vi inte har några aktieägare. Istället har vi en idé som går ut på att varenda krona som våra kunder sparar hos oss ska stanna kvar i det lokala ekonomiska kretsloppet och främja Västra Mälardalens utveckling. Och de pengar vi tjänar ska komma till nytta för alla som bor och verkar här i trakterna.

Sparbanken Västra Mälardalen har ca 85 anställda vid fyra kontor i Köping, Arboga, Kungsör och Kolsva. För mer information om Sparbanken Västra Mälardalen besök www.sparbankenvm.se.