Sparbanken Västra Mälardalen: Nytt Sparbankssamarbete inom administrativa tjänster

Lekebergs Sparbank, Norrbärke Sparbank, samt Sparbanken Västra Mälardalen inleder nytt samarbete i ett gemensamägt bolag med säte i Västra Mälardalen.  

Sparbankerna samarbetar på många framgångsrika sätt. Nu fördjupas samarbetet mellan Lekebergs Sparbank, Norrbärke Sparbank och Sparbanken Västra Mälardalen genom ett gemensamägt bolag, som inledningsvis ska fokusera på AML-arbete.  

- Samarbetet innebär att Sparbankerna stärker resurserna, samt ökar kompetens och kvalitet. Vi reducerar dessutom sårbarhet och personberoende på de enskilda sparbankerna, säger Emma Nyhem, VD på Norrbärke Sparbank.

- Framtiden får utvisa om fler samordningsområden för bankerna kan bli aktuella för bolaget, säger Magnus Kvist, VD på Lekebergs Sparbank.

Bolagets placering är i Västra Mälardalen. VD för bolaget är Johan Grunditz, även chef Ekonomi och Administration i Sparbanken Västra Mälardalen.

- Vi är stolta och glada över det nya samarbetet, som kommer göra nytta och ge samordningsfördelar för dessa tre sparbanker, säger Mikael Bohman, VD på Sparbanken Västra Mälardalen.

För mer information
Mikael Bohman, VD Sparbanken Västra Mälardalen
Telefon 0221–344 58
Mobil 070–556 52 35
E-post mikael.bohman@sparbankenvm.se

Emma Nyhem, VD Norrbärke Sparbank
Telefon 0240-591014
Mobil 073-5259136
E-post emma.nyhem@norrbarke-sparbank.se

Magnus Kvist, VD Lekebergs Sparbank
Telefon 0585-817 24
Mobil 070-308 17 24
E-post magnus.kvist@lekebergssparbank.se

 

Fakta om Sparbanken Västra Mälardalen
Sparbanken Västra Mälardalen är en lokal Sparbank. Det innebär bland annat att vi inte har några aktieägare. Istället har vi en idé som går ut på att varenda krona som våra kunder sparar hos oss ska stanna kvar i det lokala ekonomiska kretsloppet och främja Västra Mälardalens utveckling. Och de pengar vi tjänar ska komma till nytta för alla som bor och verkar här i trakterna.

Sparbanken Västra Mälardalen har ca 85 anställda vid fyra kontor i Köping, Arboga, Kungsör och Kolsva. För mer information om Sparbanken Västra Mälardalen besök www.sparbankenvm.se.

Fakta om Norrbärke Sparbank
Norrbärke Sparbank är en lokal sparbank, verksam sedan 1859. Norrbärke Sparbank har inga ägare, vilket innebär att de överskott som uppkommer i verksamheten stannar i banken och används för att utveckla verksamheten till nytta för både banken och våra kunder. Sparbanken har 16 anställda och kontor i Smedjebacken. För mer information besök www.norrbarke-sparbank.se

Fakta om Lekebergs Sparbank
Lekebergs Sparbank är en lokal sparbank. Genom vår lokala förankring känner vi ett stort ansvar för bygden och vill vara med att utveckla Lekeberg med omnejd till en livskraftig region som människor väljer att leva och verka i. En del av bankens överskott använder vi till olika projekt inom kultur, idrott, samhälle och näringsliv som gynnar utvecklingen av vårt närområde.

Lekebergs Sparbank har sitt huvudkontor i Fjugesta med 20 anställda. För mer information om Lekebergs Sparbank besök vår hemsida www.lekebergssparbank.se