Kinnevik deltar i finansieringsgrunda i Budbee ledd av AMF

Kinnevik AB (publ) (“Kinnevik”) meddelade idag att bolaget investerar 105 MSEK i en finansieringsrunda om totalt 525 MSEK i Budbee, den svenska logistikplattformen som tillhandahåller hållbara sista milen-leveranser för e-handel. Finansieringsrundan leds av AMF som är ett av de ledande pensionsbolagen i Sverige, en av de största ägarna på Nasdaq Stockholm och en av Kinneviks största aktieägare.

Budbee är marknadsledande inom hemleveranser i Sverige och även verksamma i Finland, Danmark och Nederländerna. Budbee har löst den logistiska utmaningen kring sista milen-leveranser genom en specialbyggd teknikplattform som erbjuder en enkel, bekväm och hållbar lösning för e-handelskunder. För de e-handlare som erbjuder Budbees leveranstjänst som standard har kunderna ökat både sitt genomsnittliga ordervärde och köpfrekvensen. Tjänsten används av välkända varumärken som ASOS, Zalando och H&M.

Budbee grundades av Fredrik Hamilton 2015 ur en frustration över ineffektiva sista milen-leveranser. Bolaget har vuxit snabbt och levererar idag över en miljon paket per månad. I december 2020 genomförde bolaget 200 procent fler leveranser jämfört med samma månad 2019. Med kapital från den nya finansieringsrundan vill bolaget accelerera tillväxten ytterligare under 2021, framförallt med fokus på internationell expansion och produktutveckling.

Finansieringsrundan leds av AMF som är ett av de ledande pensionsbolagen i Sverige, en av de största ägarna på Nasdaq Stockholm och en av Kinneviks största aktieägare. Med en investering om 240 MSEK blir AMF en av Budbees största aktieägare. Kinnevik investerade första gången i Budbee 2018 och är bolagets största ägare. Utöver AMF och Kinnevik deltog även de tidigare investerarna Stena Sessan och H&M i finansieringsrundan.

“Sista milen-leveranser är nyckeln till kundnöjdhet inom e-handel. Fredrik och hans team har byggt upp Budbee till det givna valet för en friktionsfri sista milen-leveransupplevelse på sina marknader. Vi är glada att samarbeta med AMF, som även är en av investerarna i MatHem, i den här finansieringsrundan. Kapitalet möjliggör för Budbee att fortsätta sin framgångsrika expansion på nya och befintliga marknader, samt vidareutveckla Budbee Boxes”, sade Kinneviks vd Georgi Ganev.

För ytterligare information, besök www.kinnevik.com eller kontakta:

Torun Litzén, Informations- och IR-chef
Telefon +46 (0)70 762 00 50
Email press@kinnevik.com

Kinnevik är ett sektorfokuserat investmentbolag som brinner för entreprenörskap. Vårt syfte är att förbättra människors liv genom att erbjuda fler och bättre valmöjligheter. Tillsammans med drivna grundare och företagsledare bygger vi bolag som genom digitalisering och teknisk innovation tillgodoser väsentliga vardagsbehov hos konsumenten. Som aktiva ägare tror vi på att skapa både aktieägarvärde och socialt värde genom att bygga långsiktigt hållbara bolag som bidrar positivt till samhället. Vi investerar i Europa med fokus på Norden, USA och i andra utvalda marknader. Kinnevik grundades 1936 av familjerna Stenbeck, Klingspor och von Horn. Kinneviks aktier handlas på Nasdaq Stockholms lista för stora bolag under kortnamnen KINV A och KINV B.

Bilaga