Ellen har skrivit avtal och fått en order från en ny distributör i Sydafrika

Danderyd, 2017-12-12 08:30 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- KJK Medical är ett sydafrikanskt företag som marknadsför och säljer medicintekniska produkter till sjukhus och apotek i Sydafrika och i ett flertal mindre afrikanska länder. De har sökt upp Ellen och har nu tecknat ett exklusivt distributörsavtal med Ellen för hela Ellens produktportfölj. Ellen har också fått en första initial order av mindre värde som förskottsbetalas innan varorna produceras och levereras till KJK Medical först i början på 2018.

KJK Medical startade sin verksamhet 2003 och har under en längre tid bevakat Ellens produkter och vår utveckling av vår produktportfölj. Nu har de resurser att ta sig an Ellens produktportfölj. KJK Medical har en säljkår och lång erfarenhet av att sälja medicinska produkter till sjukhus och apotek.

”Det ska bli spännande att följa KJK Medicals försäljningsutveckling. De har agerat mycket beslutsamt. Från det att den första kontakten togs till påskrivet avtal och en order har förhandlingsprocessen tagit tre veckor. Det är mycket ovanligt och extremt kort tid.”, säger Ingrid Atteryd Heiman, arbetande styrelseordförande på Ellen AB.

 

För ytterligare information:

Ingrid Atteryd Heiman, arbetande styrelseordförande på telefon 0705-122505 eller via epost ia@ellenab.com

 

 

Om Ellen

Bioteknikföretaget Ellen erbjuder bland annat patenterade produkter med probiotika för att förbättra kvinnors intimhälsa. Många kvinnor upplever bakteriell obalans någon eller flera gånger i livet och alltfler accepterar inte torrhet och odör i underlivet. Unika produkter i Ellens produktportfölj idag är den probiotiska tampongen ellen® som innehåller Lacto Naturel ® (LN®), som består av humana mjölksyrabakterier och ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème som också innehåller Lacto Naturel ® (LN®). Krämen innehåller också naturligt fett som ger en skyddande och smörjande effekt. Båda produkterna är unika och ensamma i sitt slag på marknaden. I produktsortimentet finns också ett självdiagnosticerande pH-test, en aqua block tampong, en intim foam och en intim deo. Foamen och deon är båda baserade på ekologiska råvaror med Salvia som aktiv substans. Produkterna säljs genom ett globalt nätverk av distributörer.

Ellen är noterat på Nasdaq First North (Ticker: ELN). Erik Penser Bank är bolagets Certified Adviser.
För ytterligare information: www.ellenab.com