Klövern tecknar det första hyreskontraktet i New York

Klövern har tecknat ett hyreskontrakt med kocken Matthew Kenney avseende cirka 730 kvm restaurangyta i botten- och källarplan av projektfastigheten 1245 Broadway i New York. Den nya kontorsbyggnaden, som är under byggnation, är belägen i hörnet av Broadway och 31st Street på Manhattan. Hyresgästen förväntas öppna sin verksamhet i det andra kvartalet 2022 och hyresperioden är tio år.

1245 Broadway, en modern kontorsbyggnad om totalt 23 våningar, är Klöverns största pågående projekt och utvecklas i samarbete med det lokalt baserade företaget GDS Development Management (GDSNY). Byggnaden certifieras enligt LEED Silver och kommer att erbjuda kontorsytor med den senaste teknologin vad gäller luftkvalitet och beröringsfria system.

”Vi är mycket glada över att kunna kommunicera att vi tecknat det första hyreskontraktet i vårt största pågående projekt, 1245 Broadway. Hyresnivån ligger i linje med våra ursprungliga förväntningar. Matthew Kenneys restaurang och cateringverksamhet kommer att tillföra ett stort mervärde för byggnaden, dess hyresgäster och besökare”, säger Klöverns VD Rutger Arnhult.

Matthew Kenney är en välkänd amerikansk kock, entreprenör, författare och föreläsare. Kenney äger över 40 restauranger i 20 städer på fem kontinenter runt om i världen.

Klövern AB (publ)

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Rutger Arnhult, VD, 070-458 24 70, rutger.arnhult@klovern.se
Jens Andersson, Finanschef, 076-855 67 02, jens.andersson@klovern.se
Lars Norrby, IR, 076-777 38 00, lars.norrby@klovern.se

Klövern är ett fastighetsbolag som med närhet och engagemang erbjuder attraktiva lokaler i tillväxtregioner. Klövern är noterat på Nasdaq Stockholm. Ytterligare information finns på www.klovern.se.

Klövern AB (publ), Bredgränd 4, 111 30 Stockholm. Tel: 010-482 70 00, E-post: info@klovern.se.

Detta pressmeddelande har offentliggjorts på svenska och engelska. Vid en eventuell avvikelse mellan språkversionerna ska den svenskspråkiga versionen ha företräde.

 

 

 

 

Bilaga