JLT Mobile Computers etablerar enhet för mjukvaruutveckling för att accelerera sin tjänstebaserade tillväxtstrategi

Med nyrekryterad VD för mjukvaruenheten tar JLT ett strategiskt steg mot visionen att erbjuda mer kompletta IT-lösningar för att öka produktiviteten i lager och andra logistikverksamheter

Växjö, Sverige, 10:e februari 2021 * * * JLT Mobile Computers, ledande leverantör av stryktåliga datorer för krävande miljöer, annonserade idag att man kommer starta JLT  Software AG Solutions, ett helägt dotterbolag för att driva företagets mjukvarusatsning samt att man anställt Andreas Nivard som VD för det nya bolaget. Under de närmsta åren skall JLT bygga upp en kompletterande affärsverksamhet och ett utvecklingsteam med gedigen kompetens inom mjukvara. Med denna nyetablering tar företaget ett viktigt steg i sin långsiktiga tillväxtstrategi som bygger på att erbjuda heltäckande IT-lösningar för utmanande miljöer med kompletterande produkter och tjänster.

Syftet med satsningen är att skapa unika kundvärden och konkurrensfördelar med nya mjukvarulösningar och skalbara tjänster som baseras på JLT:s ruggade datorer. Till exempel, genom att utnyttja existerande sensorer och funktioner i JLT:s senaste generation fordonsdatorer, Windows-baserade JLT6012-datorn och kommande Android-datorn JLT6012A (se separat pressmeddelande JLT Mobile Computers startar pilotprogram för ny Android 10-baserad, ruggad, fordonsmonterad dator, 2021-02-10), kommer JLT erbjuda olika typer av fleet-management och IoT*-lösningar som skapar effektivare arbetsflöden, minimerar driftstopp och ökar säkerheten.

”JLT:s ambition är att växa med lönsamhet snabbare än övriga marknaden. Vi följer en tillväxtstrategi där en av tre grundpelare är att skapa heltäckande lösningar med ett ökat tjänsteinnehåll”, förklarar JLT:s VD Per Holmberg. ”En nyckelkomponent i att skapa ett tjänsteerbjudande som är skalbart, är utvecklingen av flexibla mjukvarulösningar. Eftersom JLT:s nuvarande expertis främst ligger i hårdvaruutveckling är jag både stolt och glad att välkomna Andreas Nivard till JLT, som med sin gedigna erfarenhet från mjukvarubranschen kommer leda vår satsning.”

Andreas som tillträder 1 mars kommer med närmare 25 års erfarenhet från mjukvaruindustrin, där han varit involverad och ofta drivande av affärsutveckling och alla aspekter av produktutveckling. Andreas kommer närmast från TietoEVRY, ett ledande nordiskt digitalt tjänste- och programvaruföretag, där han under tre år har varit resultatansvarig för verksamheten i Smålandsregionen. Innan TietoEVRY jobbade Andreas under många år på Visma, Sveriges största leverantör av administrativa programvaror, där han ledde ett antal utvecklingsteam. JLT påbörjar också rekryteringen av en mjukvaruarkitekt, som tillsammans med Andreas kommer lägga grunden för denna satsning.

För mer information om JLT Mobile Computers och dess datorprodukter, tjänster och lösningar, besök www.jltmobile.com. Mer finansiella information finns på JLT:s investerarsidor https://jltmobile.com/sv/investerarinformation.

* Internet of Things

Förfrågningar Presskontakt
JLT Mobile Computers GroupStefan Käck, vVD ochPRismaPR
Per Holmberg, CEOekonomichefMonika Cunnington
Tel.: +46 70 361 3934Tel.: +46 470 53 03 21Tel.: +44 20 8133 6148
per.holmberg@jltmobile.com
www.jltmobile.com
stefan.kack@jltmobile.com
www.jltmobile.com
monika@prismapr.com
www.prismapr.com

Om JLT Mobile Computers

Tillförlitlig prestanda, mindre krångel. JLT Mobile Computers är en ledande leverantör av stryktåliga mobila datorer och lösningar för de tuffaste miljöerna. 25 års erfarenhet har gjort det möjligt för oss att sätta standarden vad gäller användningen av ruggad IT-utrustning. Detta genom en kombination av oöverträffad produktkvalitet, enastående service och support samt förstklassiga lösningar som säkerställer problemfri drift för kunder inom lager/logistik, transport, tillverkning, gruvor, hamnar och jordbruk. JLT agerar globalt med kontor i Sverige och USA och med ett internationellt nätverk av återförsäljare på lokala marknader. Företaget grundades 1994 och är sedan 2002 noterat på Nasdaq First North Growth Market under symbolen JLT med Eminova Fondkommission AB som Certified Advisor. För mer information, besök jltmobile.com.

Bilaga