Formpipe presenterar ny tillväxtstrategi och finansiella mål

Mjukvarubolaget Formpipe presenterar en ny tillväxtstrategi och nya finansiella mål i samband med att bolaget idag publicerar resultat för helåret 2020. Den nya strategin tillvaratar möjligheter att expandera på ett flertal marknader med den egenutvecklade och framgångsrika produkten Lasernet.

Formpipe har en stabil och lönsam affär inom offentlig sektor, en stark organisation och högkvalitativa produkter som möter en allt större efterfrågan i takt med att digitaliseringen fortskrider. Med fokus på privat sektor och en genomsnittlig årlig försäljningstillväxt om drygt 12 procent sedan 2016, utgör Lasernet en viktig del av Formpipes fortsatta tillväxtresa. I och med förvärvet av EFS i juli 2020 stärks möjligheterna att skala upp försäljningen av Lasernet ytterligare och vi ser betydande möjligheter att accelerera vår tillväxt de närmaste åren”, säger Christian Sundin, VD på Formpipe.

   

Huvuddrag i Formpipes tillväxtstrategi 2021–2025:

  • Formpipe utvecklar och säljer mjukvara och molntjänster inom digitala informationstjänster genom ett starkt nätverk av certifierade partners och egen organisation
  • Affärsmodellen baseras på att öka de repetitiva intäkterna genom att i största möjliga utsträckning sälja våra produkter som SaaS ( Software AG as a Service)
  • Strategiska förvärv kompletterar den organiska tillväxten
  • Investeringar i sälj och leveranskapacitet för att stötta partners och möta efterfrågan på Lasernet som komplement till Microsoft Dynamics och Temenos affärssystem
  • Fokus på accelererad tillväxt i USA och Europa

  

I samband med att bolaget inleder en strategisk tillväxtresa sätts nya finansiella mål:

  • Den årliga genomsnittliga omsättningstillväxten skall uppgå till 10 procent 2021 - 2025
  • 70 procent av totala intäkter skall utgöras av repetitiva intäkter 2025
  • Rörelsemarginalen skall gradvis stärkas och överstiga 20 procent 2025
  • Över tid skall minst 50 procent av årets resultat delas ut

   

Investeringar i tillväxt kommer främst att ske genom en offensiv uppbyggnad av kapacitet med fokus på USA och Europa. Uppbyggnadsfasen ger en icke oväsentlig kortsiktig negativ marginalpåverkan innan vi når målen ovan.

Det här är en offensiv satsning som ger oss möjlighet att utnyttja nuvarande momentum i marknaden för att utveckla Formpipe långsiktigt. I spåren av coronapandemin ser vi bland annat ökade möjligheter att rekrytera den kompetens som krävs. Därför tar vi nu vissa initiala investeringar som ger en kortsiktig negativ marginalpåverkan men som kommer generera en god avkastning på längre sikt”, avslutar Christian Sundin.

     

Presentation för investerare, analytiker och media:

Formpipes VD Christian Sundin presenterar Bokslutskommunikén för 2020 samt den nya tillväxtstrategin och finansiella mål vid en videokonferens idag, den 16 februari, kl 13.00.

   

För att delta via video:

Anmälningslänk till eventet: https://www.lyyti.in/LIVE_Q_Formpipe_Software__Feb_16th_0854

Eventet livesänds på: https://www.redeye.se/events/803053/803053

Rapport och presentation kommer finnas tillgänglig för nedladdning på: Finansiella rapporter (formpipe.com)

    

För ytterligare information, kontakta:

Christian Sundin, vd och koncernchef för Formpipe, +46 705-67 73 85


   
 

__________________________________________________________________________________________________________________

Denna information är insiderinformation som Formpipe Software AG AB (publ) är skyldig att offentliggöra i enlighet med EU-förordningen om marknadsmissbruk. Informationen lämnades för offentliggörande genom förmedling av den kontaktperson som anges ovan, klockan 08.45 den 16 februari 2021.

Formpipe bygger värdefulla relationer mellan människor och data. Värdegrundsdrivna har vi sedan 2004 utvecklat högkvalitativa produkter som förser dig med rätt information, i rätt sammanhang, vid rätt tidpunkt. Varje gång.

Vi hjälper över 5 500 kunder att digitalisera och automatisera verksamhetsprocesser. Tillsammans med våra kunder och partners så samskapar vi ett digitalt samhälle med människan i centrum. Vi har kontor i Sverige, Danmark, Storbritannien, USA och Tyskland. Formpipe Software AG är ett börsnoterat bolag på Nasdaq Stockholm.

  

Bilaga