Nexstim Abp offentliggör EU-tillväxtprospekt avseende en företrädesemission på 6,6 miljoner euro

Företagsmeddelande, insiderinformation, Helsingfors den 8 mars 2021 kl. 15.15 (EET)

Nexstim Abp offentliggör EU-tillväxtprospekt avseende en företrädesemission på 6,6 miljoner euro

Nexstim Abp (NXTMH:HEX, NXTMS: STO ) (”Nexstim” eller ”bolag”) meddelar med hänvisning till bolagets företagsmeddelande utgiven tidigare i dag, om en företrädesemission av cirka 6,6 miljoner euro att bolaget har upprättat ett EU-tillväxtprospekt som Finansinspektionen godkände den 8 mars 2021. Bolagets styrelse beslutade att offentliggöra EU-tillväxt prospektet den 8 mars 2021 och det ska notifieras till Sverige.

EU-tillväxtprospektet på finska läggs omkring den 8 mars 2021 ut på Nexstims webbplats på www.nexstim.com/investors/rights-issue-2021 och tillhandahålls också på bolagets registrerade adress på Elimäkigatan 9 B, 00510 Helsingfors. Dessutom görs EU-tillväxtprospektet på finska tillgängligt på receptionen på Nasdaq Helsinki på Fabiansgatan 14, 00100 Helsingfors.

EU-tillväxtprospektet på engelska och en sammanfattning på svenska läggs ut på Nexstims webbplats http://www.nexstim.com/investors/rights-issue-2021 omkring den 8 mars 2021.

NEXSTIM ABP

Leena Niemistö, styrelseordförande

För mer information gå in på bolagets webbplats på www.nexstim.com eller kontakta:

Leena Niemistö, styrelseordförande, Nexstim
+358 9 2727 170
leena.niemisto@nexstim.com

Erik Penser Bank AB (Certified Adviser)                        
 +46 8 463 83 00
certifiedadviser@penser.se


Om Nexstim Abp

Nexstim är ett finskt medicintekniskt företag med global verksamhet. Vår mission är att möjliggöra individanpassad och effektiv behandling och diagnostik av svåra sjukdomar och störningar i hjärnan.

Nexstim har tagit fram en världsledande teknik för icke-invasiv hjärnstimulering, kallad SmartFocus®. Tekniken som använder navigerad transkraniell magnetstimulering (nTMS) med avancerade 3D-navigering gör det möjligt att individanpassa TMS och nå exakt rätt del av hjärnan.

SmartFocus® används i Nexstims proprietära system för navigerad hjärnterapi (Navigated Brain Therapy, NBT®), som har beviljats tillstånd av FDA för marknadsföring och försäljning i USA för behandling av egentlig depression (MDD). I Europa har NBT®-systemet fått CE-märkning för behandling av egentlig depression och kronisk neuropatisk smärta.

Nexstim kommersialiserar också sitt SmartFocus®-baserade system för navigerad hjärnstimulering (Navigated Brain Stimulation, NBS). NBS-systemet är det enda FDA-godkända och CE-märkta TMS-systemet för preoperativ kartläggning av hjärnbarken för motorik och tal. Nexstims aktier är noterade på Nasdaq First North Growth Market Finland och Nasdaq First North Growth Market Sweden.

Mer information finns på www.nexstim.com

Bilaga