Lindab International AB: Lindab förvärvar irländskt ventilationsbolag

Som ett led i att accelerera strategin att utveckla ventilationsaffären har Lindab International AB (publ) förvärvat A.C. Manufacturing Ltd. A.C. Manufacturing omsätter runt 6 MEUR och har 40 anställda, vilket gör bolaget till Irlands största tillverkare av ventilationskanaler. Förvärvet är gjort genom Lindab (Irl) Ltd. Säljare är Shay Connolly, ordförande och verkställande direktör för A.C. Manufacturing Ltd.


Förvärvet visar på fortsatt förtroende för den irländska marknaden från Lindab, en av Europas ledande leverantörer av ventilationsprodukter och -lösningar. Kombinationen av bolagen skapar utmärkta möjligheter att förbättra kunderbjudandet och projektförsäljningen.


På Irland är Lindab den största distributören av specialistutrustning för ventilation. När A.C. Manufacturing Ltd nu inkluderas i erbjudandet kommer Lindab erbjuda fullsortiment för ventilationsprodukter och -system på den irländska marknaden - från kanaler till luftenheter.


- Vi är övertygade om att kombinationen av Lindab och A.C. Manufacturing kommer att stärka vår förmåga att möta den irländska marknadens behov ytterligare i en växande och allt mer avancerad ventilationsmarknad. Vi är mycket glada att välkomna Shay Connolly och hans team in i Lindabfamiljen, säger Patrick Boland, VD för Lindab (Irl) Ltd.

 

Slut


Kontakter:


LINDAB

Fredrik von Oelreich, President and CEO

Email: fredrik.vonoelreich@lindab.com

Mobil: +46 (0)431 85424


Fredrik Liedholm, Executive Vice President Director Legal, M&A and HR

Email: fredrik.liedholm@lindab.com

Mobile: +46 (0)723 885 742


Kort om Lindab:
Lindab utvecklar, tillverkar, marknadsför och distribuerar produkter och systemlösningar för förenklat byggande och bättre inomhusklimat. Produkterna kännetecknas av hög kvalitet, montagevänlighet, energi- och miljötänkande samt levereras med en hög servicegrad vilket sammantaget ger ett ökat kundvärde.
 
Koncernen omsatte 7 849 MSEK år 2016 och är etablerad i 32 länder med cirka 5 100 anställda. Huvudmarknaden är yrkesbyggnader som svarar för 80 procent av försäljningen medan bostäder står för 20 procent av försäljningen. Under 2016 stod Norden för 47 procent, Västeuropa för 33 procent, CEE/CIS (Central- och Östeuropa samt övriga forna Sovjetstater) för 17 procent och Övriga marknader för 3 procent av den totala försäljningen.
 
Aktien är noterad på Nasdaq OMX Nordic Exchange, Stockholm, Mid Cap, under kortnamnet LIAB.

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/6fb9e05a-dd21-4fc6-9aca-ecac1c54ba5d