Pernilla Lindén ny CFO för Hexatronic Group

Hexatronic Group AB (publ)
556168-6360

Pressmeddelande 11 mars 2021

Pernilla Lindén ny CFO för Hexatronic Group

Pernilla Lindén har utsetts till CFO och medlem i koncernledningen för Hexatronic Group från och med den 9 augusti 2021. Nuvarande CFO, Lennart Sparud, lämnar sin befattning den 31 mars 2021 och i samband med det tillträder Svante Godén rollen som tillförordnad CFO.

Pernilla Lindén kommer närmast från en befattning som CFO för Handicare Group AB, noterat på Nasdaq Stockholm, och har en gedigen erfarenhet som CFO, Finance Business partner och Business Director i internationella produktbolag såsom Mölnlycke Healthcare och Excide Technologies.

Jag är mycket glad att välkomna Pernilla till Hexatronic Group. Med hennes gedigna erfarenhet som CFO, Finance Business Partner och Business Director kommer hon spela en central roll i vår fortsatta tillväxtresa. Hennes erfarenhet av att arbeta nära och stödja affären tillsammans med erfarenheten som CFO i börsbolag och personliga egenskaper stämde helt överens med vår kravprofil. Jag vill också passa på att rikta ett stort tack till Lennart Sparud för hans starka bidrag i den tillväxtresa vi gjort de senaste 6 åren och önskar honom lycka till i sin nya roll utanför Hexatronic Group”, säger Henrik Larsson Lyon, Koncernchef Hexatronic Group.

Svante Godén, som den 1 april tillträder rollen som tillförordnad CFO i Hexatronic Group, är väl förtrogen med Hexatronic då han i rollen som konsult varit delaktig i många av våra förvärv de senaste åren.

Göteborg 11 mars 2021

Henrik Larsson Lyon

VD Hexatronic Group

Vid eventuella frågor kontakta:

Henrik Larsson Lyon, VD Hexatronic Group, +46 706 50 34 00

Denna information är sådan som Hexatronic Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 11 mars 2021 kl. 08.00 CET.

Hexatronic Group AB (publ) är en koncern som utvecklar, marknadsför och levererar produkter, komponenter och systemlösningar med huvudsaklig fokus på den fiberoptiska marknaden. Hexatronic erbjuder ett brett sortiment av innovativa system- och produktlösningar för infrastruktur inom främst passiv fiberoptik med globala varumärken som Matrix, Viper, Stingray, Raptor, InOne, Drytech™, Lightmate®, Skyline och Wistom®. Hexatronic har sitt säte i Göteborg, Sverige och har bolag i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Storbritannien, Tyskland, Italien, Estland, Lettland, Litauen, Kina, Nya Zeeland, Australien, USA och Kanada. Koncernen är listad på Nasdaq Stockholm under tickern HTRO. För mer information, se www.hexatronicgroup.com.

Bilaga