Riskkapitalist från Silicon Valley med MIT-bakgrund ny vd i Anoto

Stockholm, den 19 april 2021 – Styrelsen för Anoto Group AB (publ) (“Anoto” eller “Bolaget”) har utsett en ny vd för Bolaget. Perry Ha, som tidigare varit bolagets styrelseordförande, tar över rollen som vd när den tidigare vd:n Joonhee Won avgår. Joonhee Won kommer istället att fokusera på utvecklingen av Anotos dotterbolag för AI-baserade utbildningslösningar, Knowledge AI Inc. I samband med att Perry Ha tar över som vd har Jörgen Durban av styrelsen valts till ny styrelseordförande.

  • ”Vi är glada över att Perry ansluter som vd för Anoto. Han har varit styrelseledamot i Anoto de senaste fyra åren och är väl förtrogen med bolagets verksamhet, vilket möjliggör för en mjuk övergång från bolagets tidigare vd. Perry ser på Anotos framtid med entusiasm och jag är övertygad om att han kommer att vara en utmärkt ledare för bolaget under de kommande åren”, säger Jörgen Durban, styrelseordförande i Anoto.

Perry Ha har lång erfarenhet av att investera i och leda framgångsrika teknikföretag. Han bor och verkar i USA där han har grundat Draper Athena, ett VC-bolag med kontor i Silicon Valley, Sydkorea och Kina. Han är alumn vid Massachusetts Institute of Technology (MIT) där han erhöll en bachelor- respektive masterexamen. Han erhöll därefter en MBA vid Harvard Business School. Perry är för närvarande styrelseledamot för MIT Corporation, MIT:s Board of Trustees och styrelseordförande för KACF-SF, en ideell organisation baserad i San Fransisco.

  • ”Det är ingen hemlighet att Anoto har haft svårt att hitta sin kommersiella position, men jag kan se att bolagets affärsmässiga möjligheter ökar genom att omvärlden nu börjar förstå vilka fördelar bolagets teknologi innebär. Anoto har en unik teknologi som sömlöst överbryggar den analoga och digitala världen utan att ändra användarens befintliga beteende, ett kraftfullt koncept som har en enorm kommersiell potential. Jag är glad över att ansluta till Anoto just nu och tror att min bakgrund kommer att tjäna bolaget väl i dess tillväxtfas”, säger Perry Ha, vd för Anoto.

För ytterligare information kontakta:

Jörgen Durban, styrelseordförande, Anoto Group AB

För mer information om Anoto, vänligen besök www.anoto.com eller email ir@anoto.com

Anoto Group AB (publ), Reg.No. 556532-3929, Flaggan 1165, 116 74 Stockholm

Denna information är sådan information som Anoto Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 19 april 2021, kl. 08:30 CET.

Om Anoto Group
Anoto är ett börsnoterat svenskt teknikföretag, som är känt i hela världen för innovationer rörande informationsrika mönster och optisk igenkänning av dessa mönster. Företaget är ledande när det gäller lösningar för digitalt skrivande och ritande, och har historiskt sett använt sin egenutvecklade teknologi för att utveckla digitala pennor och tillhörande programvara. Dessa digitala pennor förenklar det dagliga livet för miljontals människor runtom i världen. Anoto har för närvarande tre affärsområden: Livescribe retail, Enterprise Forms och OEM. Anoto äger även Knowledge AI, ett ledande företag inom AI-baserade utbildningslösningar, som ett majoritetskontrollerat dotterbolag. Anotos aktie är noterad på NASDAQ Stockholms Small Cap-lista under ANOT.

Bilaga