Systemair meddelar förändring i koncernledningen

Pressmeddelande 11 maj 2021

Systemair AB (NASDAQ OMX Stockholm: SYSR) meddelar förändring i koncernledningen. 

Bjørn-Osvald Skandsen, VD för Systemair Norge, blir medlem i Systemairs koncernledning från och med den 12 maj 2021.

Bjørn-Osvald har mångårig erfarenhet från ventilationsindustrin och Systemair. Innan han återvände till Systemair Norge som verkställande direktör i mars 2018, hade han en ledande befattning hos GK Inneklima, en teknisk ventilationsentreprenör i Norge. Tidigare i sin karriär var han chef för Systemairs tekniska supportavdelning och försäljningsorganisation i Sverige (2000-2006). Bjørn-Osvald har en magisterexamen i maskinteknik och en MBA i varumärkeshantering. Han är för närvarande styrelseledamot i VKE, som är en branschorganisation för företag inom ventilation och kyla i Norge.

- Bjørn-Osvald är en entusiastisk och lojal affärsledare, med en stark passion för ny teknik och modern handel. Jag är övertygad om att han kommer att vara en tillgång för ledningen av Systemair. Han tar ett särskilt ansvar för vår värmeavdelning Frico - ett område där han har god kunskap och tidigare erfarenhet, säger Roland Kasper, CEO för Systemair.

För mer information kontakta:
Roland Kasper, CEO, 073 094 40 13
Anders Ulff, CFO, 070 577 40 09

Systemair AB, SE-739 30 Skinnskatteberg, Sweden, 0222 440 00, www.systemair.com

Systemair i korthet
Systemair är ett ledande ventilationsföretag med verksamhet i 50 länder i Europa, Nordamerika, Sydamerika, Mellanöstern, Asien och Afrika. Bolaget omsatte 8,9 miljarder kronor räkenskapsåret 2019/20 och har cirka 6 200 anställda. Sedan grundandet av Systemair 1974 har bolaget uppvisat positiva rörelseresultat. Under de senaste 10 åren har den genomsnittliga tillväxten uppgått till cirka 11 procent. Systemair bidrar till att förbättra inomhusklimatet med hjälp av energieffektiva och hållbara produkter som minskar koldioxidutsläppen.

Systemair har en väletablerad verksamhet på tillväxtmarknader. Koncernens produkter marknadsförs under varumärkena Systemair, Frico, Fantech och Menerga. Systemair är sedan oktober 2007 noterat på Nasdaq OMX Nordiska börs i Stockholm på listan för medelstora bolag. Koncernen omfattar ett 80-tal bolag.

Bilaga