Utvecklar betallösning för den växande e-handelsmarknaden

West International bygger vidare på den strategiska teknikinvesteringen som gjorts i betalväxeln och utvecklar betallösning för online-betalningar. Härigenom kan West förse betaltjänster till sina kunder med behov av betalningar inom e-handel och mobila ”appar”. Detta kommer stärka kunderbjudandet på samtliga marknader globalt och bidra till en ökning av bolagets transaktionsbaserade intäkter.

Behovet av online-betalningar ökar kraftigt. Värdet av kortbetalningar som görs online beräknas växa med upp till 15 % årligen fram till 2021 vilket är mer än dubbelt så mycket som den globala betalmarknaden i stort. I slutet av perioden förväntas andelen kortbetalningar som görs online uppgå till 18 %. Enskilda segment av detaljhandeln och mobilbetalningar förväntas uppvisa väsentligt högre tillväxt och andel när det gäller kortbetalningar online.

Genom att addera online-betalningar till det existerande utbudet av betalinfrastruktur för fysiska miljöer, skapar West en komplett och unik betallösning. West kommer hantera betalningar i alla kanaler. Detta innebär att kunder med behov av att ta betalt i både fysiska miljöer, e-handel och mobila ”appar”, kan få hela lösningen från en leverantör. Exempelvis kommer en restaurang- eller butikskedja att kunna identifiera sina kunder oavsett om de handlar på plats eller online, vilket i praktiken är omöjligt när betalsystemen kommer från olika leverantörer.

”Med lansering av online-betalningar tar vi ett viktigt steg i utvecklingen av West. Vi stärker vårt erbjudande och blir en av ytterst få leverantörer som kan hantera kortbetalningar i alla kanaler”, säger Sten Karlsson, vd West International AB.

Wests lösning för kortbetalningar är sedan tidigare certifierad av branschorganisationen PCI samt ledande kortvarumärken som exempelvis MasterCard, Visa , American Express och Union Pay, samt de nationella betalkorten BankAxept i Norge och Dankort i Danmark. Att erbjuda online-betalningar är ytterligare en del av Wests strategi att öka andelen transaktionsbaserade intäkter. Betalväxeln kommer kunna hantera online-betalningar från andra kvartalet 2018.


För ytterligare information kontakta:

Sten Karlsson, vd West International AB
Mobil: 070-555 6065
E-post: sten.karlsson@westint.se

Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank, 08-463 80 00.

http://prlibrary-eu.nasdaq.com/Resource/Download/475153f1-1f60-4b4c-a670-fa7d37b6db65