Henna Tuominen har utnämnts till Aktias kommunikationsdirektör

Aktia Bank Abp
Pressmeddelande
16.2.2018 kl. 15.00

                    

Till Aktias kommunikationsdirektör har utnämnts filosofie magister Henna Tuominen (41). Hon börjar på Aktia i april. Tuominen ansvarar bl. a. för planeringen, ledningen och genomförandet av Aktias externa och interna kommunikation samt utvecklingen av varumärket. Hon rapporterar till direktören för digital utveckling och marknadsföring, CDMO, Minna Miettinen.

Tuominen har tidigare arbetat på Caruna som kommunikationsdirektör. Hon har mångsidig erfarenhet av olika uppgifter inom kommunikationsbranschen och har tidigare arbetat på kommunikationsbyrån Pohjoisranta samt på Elisa .

  • Finansbranschen förändras i snabb takt, och det är fint att få ta del av det i Aktia pågående utvecklingsarbetet. Aktias sätt att fungera ansvarsfullt och att fungera som kunderna partner har gjort ett stort intryck på mig. Kommunikationen har en viktig roll i vår strävan efter att öka Finlands och finländarnas förmögenhet. Jag gläder mig att hoppa ombord på Aktias resa, konstaterar Henna Tuominen.

Tuominen efterträder Malin Pettersson som övergår i Roschier Advokatbyrå Ab:s tjänst.

Aktia Bank Abp

Mera information

Minna Miettinen, direktör med ansvar för digital utveckling och marknadsföring, tfn 040 570 7930
Henna Tuominen, tfn 050 570 5080

Aktia erbjuder ett brett urval lösningar inom bank, kapitalförvaltning, försäkring och fastighetsförmedling. Aktias verksamhet koncentreras till det finländska kustområdet och tillväxtcentra i inlandet. Aktias ca 380 000 kunder betjänas via kontor, webben, mobila gränssnitt och per telefon. Aktias aktier (AKTAV, AKTRV) noteras på Nasdaq Helsinki Oy. Mera information om Aktia finns på www.aktia.com.