Andreas Bernström börjar som Investment Director på Kinnevik

Kinnevik AB (publ) ("Kinnevik") meddelade idag att Andreas Bernström utsetts till Investment Director på Kinnevik från och med idag den 5 mars 2018.

Andreas Bernström har en lång och gedigen erfarenhet av att bygga framgångsrika digitala bolag. Han är styrelseordförande i Trustly, en av Europas snabbast växande fintechbolag, och har varit rådgivare till EQT i frågor om digitalisering och TMT under de senaste sju åren. 2014 grundade och lanserade Andreas bolaget Sinch, en kommunikationsplattform för IOS- och Androidutvecklare, som senare såldes till CLX Communications. Han har även varit vd för Rebtel och arbetat åtta år på TradeDoubler i olika ledningspositioner. Anderas har en magisterexamen i finans från Webster University.

"Jag vill välkomna Andreas till Kinnevik där han kommer bli en viktig tillgång för teamet och vår ambition att öka fokus på den nordiska marknaden. Med sin erfarenhet som entreprenör och ledare av snabbväxande digitala bolag kommer Andreas att spela en viktig roll, både vad gäller att identifiera framtida möjligheter samt att agera partner och rådgivare till Kinneviks bolag", sade Kinneviks vd Georgi Ganev.

För ytterligare information, besök www.kinnevik.com eller kontakta:

Torun Litzén, Informations- och IR-chef
Telefon +46 (0)8 762 00 50
Email press@kinnevik.com

 

Kinnevik är ett sektorfokuserat investeringsbolag som brinner för entreprenörskap. Tillsammans med drivna grundare och företagsledare bygger vi digitala bolag som erbjuder människor fler och bättre valmöjligheter. Vi skapar, utvecklar och investerar i snabbt växande bolag i både utvecklade marknader och tillväxtmarknader. Vi tror på att skapa både aktieägarvärde och socialt värde genom att bygga bolag som bidrar positivt till samhället. Kinnevik grundades 1936 av familjerna Stenbeck, Klingspor och von Horn. Kinneviks aktier handlas på Nasdaq Stockholms lista för stora bolag under kortnamnen KINV A och KINV B.

Attachment:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/179a08bf-0b27-43f7-acf1-df3b1eeb8dcb